marți, aprilie 13, 2021
Fotbal Național

Vâlcea are patru observatori de arbitri la nivel naţional. Demetrescu şi Tomoiagă, ajutaţi de AJF să fie pe lista pentru Liga a III-a

544Vizualizari

În sezonul competiţional 2019-2020, Vâlcea va avea patru observatori la nivel naţional. Doi dintre aceştia vor fi la nivelul Ligii I, iar ceilalţi doi vor activa în Liga a III-a. Astfel, la cel mai înalt nivel al fotbalului românesc, judeţul nostru va fi reprezentat de Augustus Constantin (membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor, care a devenit, din această vară, şi observator internaţional de arbitri, în Europa League) şi de Dan Berbecaru.

CCA a ţinut cont de recomandările AJF în ceea ce-i priveşte pe observatorii de Liga a III-a

Pe de altă parte, în ultimul eşalon naţional, Vâlcea îi va avea ca observatori de arbitri pe Daniel Demetrescu şi Grigore Tomoiagă, ceea ce reprezintă un progres faţă de sezonul trecut, când, la nivelul Ligii a III-a, judeţul nostru nu l-a avut decât pe fostul preşedinte al CJA. Fostul secretar general al AJF e „new entry”, aşadar, pe lista observatorilor de nivel naţional, iar un merit în acest sens îl are şi noua conducere a fotbalului judeţean. CCA a ţinut cont de recomandările AJF-urilor din ţară, „Zăpadă” fiind trecut primul pe listă la Vâlcea, în timp ce Tomoiagă – al doilea. „Rocada” a fost de bun augur, iar Vâlcea a mai câştigat încă un observator de arbitri, în persoana lui Daniel Demetrescu, care a activat, în urmă cu câţiva ani, ca arbitru asistent în Liga I.

Fostul preşedinte al AJF, Constantin Pintilie, ar putea fi în continuare observator de joc al FRF

Pe lângă cei patru observatori de arbitri amintiţi mai sus, în noul sezon, Vâlcea ar mai putea avea, în continuare, şi un observator de joc al FRF, în persoana fostului preşedinte al AJF, Constantin Pintilie. În plus, din iarnă, judeţul nostru va mai câştiga încă un loc de observator de arbitri în ligile superioare, după ce Adrian Comănescu va fi obligat să renunţe la arbitraj. Graţie celor peste 100 de meciuri conduse în Liga I, noul preşedinte al AJF Vâlcea va fi inclus, de asemenea, în corpul observatorilor de arbitri de la nivel naţional.