miercuri, martie 3, 2021
Handbal

Vâlcea are trei jucătoare convocate la echipa naţională. Tricolorele se vor antrena fără selecţionerul Adrian Vasile

577Vizualizari
Zilele trecute, FRH a anunţat lista cu cele 20 de jucătoare care vor participa la primul stagiu de pregătire sub comanda noii conduceri tehnice a echipei naţionale de handbal feminin. Cantonamentul va avea loc la Bucureşti, imediat după etapa a 11-a a Ligii Florilor, care e programată pe 23 şi 24 februarie.
Printre jucătoarele nominalizate se numără şi trei componente ale formaţiei SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de portarii Daciana Hosu şi Diana Ciucă, precum şi de extrema stângă Cristina Florica. În schimb, nu mai face parte din lot Elena Dache (de la Dunărea Brăila), care va juca din vară în Sala Traian.
Altfel, în stagiul centralizat de pregătite care se va întinde până pe 27 februarie, vor mai merge la prima reprezentativă alte două foste handbaliste de la SCM (Ana Maria Iuganu Popa şi Raluca Băcăoanu), dar nu şi Yuliya Dumanska. Portăriţa formaţiei Podravka Koprivnica nu va putea fi prezentă din pricină că stagiul de săptămâna viitoare nu e înscris în calendarul internaţional.

În locul lui Adrian Vasile, antrenamentele vor fi supervizate de antrenorul secund, norvegianul Bent Dahl

În comunicatul dat publicităţii de FRH se spune că tricolorele se vor pregăti doar cu norvegianul Bent Dahl, antrenorul secund al naţionalei, iar asta deoarece selecţionerul Adrian Vasile se află în carantină pentru 14 zile, după ce a fost depistat pozitiv la testul de Covid-19 pe care l-a făcut luni, 15 februarie.
„Este foarte importantă această perioadă de pregătire. Fiecare zi pe care jucătoarele o vor petrece împreună va fi de folos. Vor fi patru zile în care vom analiza toate adversarele din turneul preolimpic și ne vom pregăti împotriva atuurilor pe care cele trei echipe le au. De la prima acțiune pe care am avut-o, fetele au studiat materialele pe care le-au primit, iar acum vom pune în practică ceea ce au văzut”, a spus Adrian Vasile, pentru site-ul oficial al FRH.
Selecţionerul a mai adăugat că va ţine permanent legătura cu staff-ul tehnic al naţionalei, pentru ca stagiul să se desfăşoare conform planului. „Nu este cea mai normală situație că antrenorul nu poate fi prezent la această acțiune, dar deja am înțeles cu toții că perioada în care suntem trebuie să ne facă să ne adaptăm, așa că am mare încredere în fete și în staff, că vor face ca lucrurile să meargă bine. În momente dificile, oamenii au resurse nebănuite de putere, energie, spirit și în toate lucrurile acestea stă esența unei echipe. După această perioadă va urma o analiză a ultimei luni, apoi vom vedea ce mai avem de corectat și de remediat în perspectiva turneului preolimpic”, a încheiat Adrian Vasile.

Următorul stagiu de pregătite va avea loc în perioada 14-18 martie, chiar înainte de turneul preolimpic din Muntenegru

Până la turneul preolimpic de la Podgorica (din perioada 19-21 martie), unde tricolorele le vor înfrunta pe Norvegia, Muntenegru şi Kazahkstan, naţionala de handbal feminin a României va mai susţine încă un stagiu centralizat de pregătire. acesta va avea loc chiar înainte de plecarea spre Popdgorica, în perioada 14-18 martie. Pentru a ajunge la Jocurile Olimpice de la Tokyo (Japonia), echipa noastră trebuie să se claseze pe locurile 1-2 la competiţia din Muntenegru.

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru acţiunea de pregătire de săptămâna viitoare:

• Portari: Elena Şerban (Dunărea Brăila), Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea)
• Extreme stânga: Ana Maria Iuganu Popa (SCM Gloria Buzău), Cristina Florica (SCM Rm. Vâlcea), Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistriţa)
• Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
• Centri: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Eliza Buceschi (Rapid Bucureşti), Laura Pristăviţa (Gloria 2018 Bistriţa), Andreea Popa (Minaur Baia Mare)
• Interi dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Laura Popa (Rapid Bucureşti)
• Extreme dreapta: Laura Chiper Moisă (CSM Bucureşti), Andra Moroianu (Gloria 2018 Bistriţa)
• Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria 2018 Bistriţa)
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea