Handbal

Vâlcea, la „vânătoare” de „tigroaice”! Derbiul Ligii Florilor se joacă în această seară, la Bucureşti. Cine învinge, ia titlul!

341Vizualizari
CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea se vor întâlni în această seară, în Capitală, în derbiul Ligii Florilor. Practic, având în vedere situaţia actuală din ierarhie, meciul va decide unde va merge titlul naţional în sezonul actual. Aşa cum se cunoaşte, în tur, în Sala Traian, elevele lui Florentin Pera s-au impus la limită, cu scorul de 20-19. Cu o victorie la mai mult de două goluri, gruparea bucureşteană nu va mai rata trofeul de campioană, nici dacă „tigroaicele” vor pierde încă un meci până la finele sezonului. Şi Vâlcea se află în aceeaşi situaţie, iar cu un succes în Capitală va fi sută la sută sigură că va obţine, din nou, trofeul suprem în ţară (pentru al doilea an consecutiv!), chiar şi dacă se va mai împiedica o dată în acest campionat. În plus, echipa noastră ar fi avantajată şi de o remiză, deoarece ar avea de partea sa un bilanţ mai bun în meciurile directe cu CSM Bucureşti (prin victoria din Sala Traian), dar în acest caz ar trebui să câştige totul până la final.

Florentin Pera: „Avem şanse reale la victorie, dar e important să fim acelaşi grup unit ca şi până acum, să fim o familie!”

„La Gyor, în Liga Campionilor, ne-am lovit de multe probleme în apărare, dar sperăm că le vom rezolva pe toate până la ora meciului cu CSM Bucureşti. În Capitală, aş vrea ca fetele noastre să fie mai ofensive, mai agresive şi să vină mai repede în defensivă după o fază de atac. Sper că vom juca mult mai bine decât în Ungaria şi vom avea şanse mai mari să ne impunem şi să câştigăm din nou campionatul în România. Faţă de partida cu Gyor, în derbiul Ligii Florilor, vom avea cu siguranţă măcar încă o jucătoare în plus la dispoziţie, pe Mireya Gonzalez. Echipa noastră e gata să dea sută la sută pe teren în Capitală, unde sunt convins că vom sta mult mai bine şi în apărare. Înaintea meciului din Ungaria, am avut cea mai bună defensivă din Liga Campionilor, iar în România ne aflăm de asemenea pe prima poziţie la acest capitol. La Bucureşti, sper că toate jucătoarele vor fi gata pentru a arăta, din nou, mult mai bine în apărare, iar în ofensivă vor menţine acelaşi ritm bun din Ungaria. CSM Bucureşti e o echipă bună, are jucătoare foarte valoroase (Cristina Neagu, Crina Pintea), dar chiar şi aşa avem şanse reale la victorie. E important însă să fim acelaşi grup unit ca şi până acum, să fim o familie, deoarece doar aşa putem să ne impunem, din nou”, a declarat antrenorul de la SCM Rm. Vâlcea, Florentin Pera, înaintea derbiului din Capitală.

În acest sezon, scorul întâlnilor directe dintre Vâlcea şi Bucureşti e egal. Echipa din Capitală a triumfat în Supercupă

Derbiul din această săptămână va fi cel de-al treilea din actualul sezon dintre cele mai bune echipe din România. În afara confruntării din Sala Traian, CSM Bucureşti şi SCM Rm. Vâlcea s-au mai întâlnit o dată în Supercupa României, într-un meci care a avut loc pe 25 august 2019, la Braşov, cu puţin timp înainte de runda inaugurală a Ligii Florilor. Echipa pregătită la vremea respectivă de suedezul Tomas Ryde (actualul principal, Adi Vasile, fiind doar secund) s-a impus cu 29-23 (după 16-14, la pauză). Ulterior, Vâlcea şi-a luat revanşa în campionat, prin victoria cu 20-19. Între cele două mari rivale, va mai avea loc încă un meci în acest sezon competiţional, în finala Cupei României.
Partida CSM Bucureşti – SCM Rm. Vâlcea, aşa-zisă „finală” a Ligii Florilor, va avea loc miercuri, 11 martie, de la ora 18.30, şi va fi transmisă LIVE de TVR 1, partenerul oficial al FRH.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea – Handbal Feminin