Diverse

Vâlcea, printre judeţele cu cele mai puţine cazuri confirmate de Covid-19! Doar 3 din aproape 2000!

14.3KVizualizari
ARTICOL ACTUALIZAT
În după amiaza acestei zile, numărul persoanelor infectate din Vâlcea a crescut la 4. Potrivit colegilor de la Gazeta Vâlceană, noul caz este un bărbat din Călimăneşti, care a revenit din străinătate pe 25 martie, zi din care s-a aflat în izolare instituţionalizată la domiciliu. El a fost testat pentru Covid-19 şi s-a dovedit că e pozitiv, fiind transportat imediat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş”, din Craiova.
La nivel naţional, conform informării de la miezul nopţii, cazurile de coronavirus au ajuns la 2109, din care 593 sunt în judeţul Suceava. Şi numărul persoanelor care şi-au pierdut viaţa din cauza infectării cu Covid.19 a crescut la 65, Suceava – denumită deja „Lombardia României” – având acum nu mai puţin de 23 de decese înregistrate.
*************************************************************
Până luni, 30 martie, la ora 15.00, conform informaţiilor publicate pe site-urile de specialitate, în Romania au fost înregistrate 1952 de persoane infectate cu Covid-19. Cele mai multe cazuri s-au consemnat în municipiul Bucureşti (aproape 200) şi în judeţele Suceava (peste 150), Vrancea şi Hunedoara (în ambele, până în 50). Dintre acestea, 46 de persoane au decedat, pe primele poziţii în clasamentul mortalităţii fiind Suceava (10) şi Arad (7). Până în prezent, numărul totalul al vindecărilor de coronavirus a fost de 180, cele mai multe fiind în Bucureşti (80) şi în judeţul Timiş (55).
Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, Vâlcea se află, din fericire, pe unul dintre ultimele locuri în ţară în ceea ce priveşte numărul bolnavilor de Covid-19! Cu 3 cazuri din 2000! Pe 15 martie, primii purtători ai virusului au fost membrii unei familii (soţ şi soţie) din comuna Muereasca, întorşi la începutul lunii din Italia. Sâmbătă, 21 martie, pe listă a apărut încă o persoană, o tânără care a revenit de la Londra. Aceasta a fost internată în spital chiar din primele zile după întoarcerea în ţară.
Numărul mic de persoane infectate de pe raza judeţului îi face pe vâlceni să fie liniştiţi, dar, în acelaşi timp, îi şi obligă să rămână vigilenţi mai departe. Conform proverbului „paza bună trece primejdia rea”! Să fim sănătoşi!