duminică, aprilie 11, 2021
Handbal

Vâlcea şi-a respectat blazonul cu „U” Cluj, dar a pierdut totuşi şefia Ligii Florilor. Alexandra Badea a fost numărul 1!

363Vizualizari

• Ambele reprize ale meciului de marţi seara s-au încheiat cu acelaşi scor: 17-13!

SCM Rm. Vâlcea a obţinut un succes fără emoţii, împotriva echipei „U” Cluj, într-un meci care s-a disputat marţi seara, în Sala Traian, şi a contat pentru etapa a 17-a a Ligii Florilor. Campioana en-titre a României s-a impus cu scorul de 34-26 (după 17-13, la pauză). Aşa cum se observă, fapt mai rar întâlnit în handbal, ambele reprize s-au încheiat cu acelaşi scor.

Ardelencele s-au aflat la conducere până în minutul 14

Ardelencele au avut un start mai bun de meci şi s-au aflat mereu la conducere în primele minute de joc (2-0, 4-1, 5-2, 7-4 şi 8-6). Iar asta şi spre uluiala spectatorilor vâlceni, care credeau că SCM va defila spre victorie încă de la începutul jocului! Din minutul 12, când scorul era 9-7 pentru „U” Cluj, elevele lui Florentin Pera au marcat de trei ori la rând, au egalat (9-9, în minutul 14) şi au trecut apoi pentru prima dată în avantaj: 10-9, în minutul 17. Iar din acel moment nu au mai cedat deloc iniţiativa, chiar dacă adversarele s-au mai ţinut aproape de vâlcence până în minutul 22, când tabela de marcaj indica scorul de 12-12. Atunci, „municipalele” au avut, din nou, o perioadă fastă şi au înscris de încă trei ori consecutiv, astfel că s-au desprins la 15-12, în minutul 26. La pauză, SCM avea patru „boabe” peste formaţia din Ardeal: 17-13.

Diferenţa de opt goluri, stabilită în ultimele 23 de secunde joc

În startul celei de-a doua reprize, clujencele au menţinut echilibrul doar până în minutul 35, când scorul era 18-16 pentru campioana en-titre a ţării. SCM a sprintat din nou şi s-a detaşat la 22-16 (minutul 39). În condiţiile în care nu se mai putea pune deloc problema învingătoarei, vâlcencele nici n-au mai forţat prea mult, iar Florentin Pera a rulat toate jucătoarele din lot. Pe fondul unei „plictiseli” generale („se mai termină odată şi meciul ăsta!”), nici diferenţa nu a mai crescut! SCM şi-a mărit avantajul la opt „boabe” abia în ultimele 23 de secunde joc (!!!), când a punctat de două ori la rând, iar rezultatul a sărit de la 32-26 la 34-26.
În acest duel, cele mai multe goluri pentru SCM Rm. Vâlcea au fost semnate de tânăra extremă dreapta Alexandra Badea (8) – FOTO, celelalte jucătoare care şi-au trecut numele pe lista marcatoarelor fiind Mireya Gonzalez Alvarez (7), Asma El Ghaoui (6), Ann Grete Norgaard (5), Iryna Glbko (3), Mădălina Zamfirescu (2), Kristina Liscevic (2) şi Jelena Trifunovic (1).

CSM Bucureşti, noua lideră, după 33-23 la Dunărea Brăila

Chiar dacă s-a impus la opt goluri în faţa echipei „U” Cluj, SCM Rm. Vâlcea a pierdut totuşi şefia Ligii Florilor. Iar asta deoarece, tot marţi seara, marea rivală în lupta pentru titlu, CSM Bucureşti (care are acelaşi număr de puncte, 40), şi-a trecut în cont o victorie mai concludentă în partida pe care a disputat-o în deplasare, în fieful grupării Dunărea Brăila. Cristina Neagu & Co. au învins cu 33-23 şi au acum un gol în plus la golaveraj (+80) faţă de echipa vâlceană (+79). Înaintea celor două meciuri din această săptămână, SCM se afla la +71, iar CSM Bucureşti la +70.
Cel mai probabil, supremaţia pe plan intern va fi tranşată în meciul direct dintre cele două fruntaşe ale Ligii Florilor, care va avea loc miercuri, 11 martie, de la ora 18.30, în Capitală.