vineri, februarie 26, 2021
Handbal

Vâlcea, victorie de aur cu Buducnost Podgorica! SCM e 99 la sută sigură de calificarea în faza eliminatorie a Ligii Campionilor

273Vizualizari
SCM Rm. Vâlcea se află într-o perioadă fastă, iar după victoria repurtată în urmă cu trei zile, în Croaţia, în faţa echipei Buducnost Podgorica, elevele lui Florentin Pera au obţinut un nou rezultat pozitiv în Liga Campionilor. De această dată, a fost vorba cu adevărat de un succes de senzaţie, împotriva echipei Buducnost Podgorica, într-un meci restanţă din cadrul etapei a 7-a, care a avut loc în Sala Traian. Vâlcencele s-au impus cu scorul de 25-23 (după 14-10, la pauză), aşa că sunt 99 la sută sigure de calificarea în faza eliminatorie a competiţiei supreme din Europa.

Diferenţa maximă dintre cele două echipe a fost de patru goluri

„Municipalele” au început în trombă meciul cu formaţia din Muntenegru, iar în minutul 9 aveau deja un avantaj de patru goluri pe tabela de marcaj (5-1). Elevele Bojanei Popovic erau însă departe de a renunţa la luptă şi s-au apropiat la un gol (6-5, în minutul 16). SCM a prins apoi o nouă perioadă bună de joc, iar, după ce a înscris de trei ori consecutiv, s-a desprins încă o dată la patru „boabe” (9-5, în minutul 21). Vâlcencele au luptat admirabil şi au menţinut acel avantaj până la pauză, scorul după prima repriză fiind 14-10.
După revenirea de la vestiare, Buducnost Podgorica a început cursa de urmărire a SCM-ului, dar muntenegrencele s-au lovit de replica dârză a vâlcencelor. Totuşi, în minutul 46, diferenţa de pe tabela de marcaj s-a redus la doar un gol (17-16), iar finalul se anunţa a fi unul incendiar. Până la 19-18, în minutul 50, cele două echipe au marcat alternativ, astfel că suspansul era în continuare mare.

Florentin Pera a gestionat mai bine jocul în faţa Bojanei Popovic

Mai ales că SCM o mai păţise de alte trei ori în faţa echipei din Podgorica, în ultimele două sezoane ale Ligii Campionilor, când balanţa s-a înclinat mereu în favoarea muntenegrencelor, pe final. Erau însă alte vremuri atunci, pe banca tehnică aflându-se strategul Dragan Adzic, care a demisionat între timp. De această dată, Florentin Pera a fost cel care a gestionat mai bine finalul, având-o în faţă pe Bojana Popovic, o antrenoare lipsită total de experienţa confruntărilor pe muchie de cuţit din competiţia supremă din Europa.
SCM Rm. Vâlcea nu doar că a rezistat presiunii, ci a şi găsit resursele necesare pentru a puncta de trei ori la rând, astfel că s-a desprins la 22-18 (în minutul 54). Până la final, Buducnost Podgorica nu a mai reuşit decât să se apropie până la două goluri, iar meciul s-a încheiat cu 25-23 pentru SCM.
În acest meci, cele mai multe „boabe” pentru SCM Rm. Vâlcea au fost înscrise, din nou, de Ewgenija Minevskaja (6). În rest, pe lista marcatoarelor şi-au mai trecut numele Kristina Liscevic (5 goluri), Mireya Gonzalez Alvarez (5), Maren Nyland Aardahl (3), Cristina Florica (2), Marta Lopez Herrero (2) şi Asma Elghaoui (2).
Foto: Dan Potor / Fan Handbal