joi, decembrie 7, 2023
Handbal

Vâlcea vs. Bucureşti 24-33: cifrele meciului! » Neagu şi Liscevic, impecabile la „7 metri”. Vezi aici procentajele portarilor!

744Vizualizari
În meciul dintre SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti, de sâmbătă, 6 martie, arbitrele Jelena Mitrovic şi Andjelina Kazanegra (din Muntenegru) au dictat nu mai puţin de 10 aruncări de la 7 metri. Patru dintre acestea pentru echipa antrenată de Florentin Pera, iar şase pentru formaţia din Capitală.
Cristina Neagu a fost cea care a executat cu succes toate loviturile bucureştencelor, „briliantul” învingându-le de câte două ori pe cele trei portăriţe ale SCM-ului (Marta Batinovic, Daciana Hosu şi Diana Ciucă), pe fiecare de câte o dată în ambele reprize (ce simetrie!). De partea celalaltă, la 7 metri, Vâlcea a avut un procentaj de reuşită de doar 75 la sută (3 din 4). Iar asta deoarece nemţoaica Ewgenija Minevskaja n-a izbutit s-o învingă pe croata Jelena Grubisic, în minutul 1, când a nimerit bara transversală. Apoi, Kristina Liscevic (FOTO – în prim-plan) n-a ratat nicio aruncare din celelalte trei de care SCM a beneficiat până la final, în minutele 8, 37 şi 43. La cea de-a doua lovitură executată de sârboaică, între buturile formaţiei pregătite de Adrian Vasile s-a aflat Denisa Dedu.
Altfel, la capitolul eliminări de câte 2 minute, CSM Bucureşti a fost de patru ori în inferioritate numerică (prin două jucătoare, Elizabeth Omoregie şi Crina Pintea – ambele fiind penalizate de câte două ori). În schimb, SCM Rm. Vâlcea a avut doar o jucătoare sancţionată, pe norvegianca Maren Nyland Aardahl, dar de două ori, în minutele 9 şi 54.

Portăriţa Jelena Grubisic, procentaj fantastic în Sala Traian: 41 la sută! Daciana Hosu a terminat partida din acest week-end cu 31 %

Pe 18 februarie, când CSM Bucureşti a câştigat meciul cu SCM Rm. Vâlcea, din Liga Florilor (cu 27-22, la Sf. Gheorghe), elevele lui Florentin Pera s-au lovit „ca de un zid” de croata Jelena Grubisic, care a apărat senzaţional. Acela a fost lucrul de care echipa din Capitală a avut nevoie cel mai mult, în condiţiile în care a abordat partida cu doar nouă jucătoare din formula de bază pe teren. La final, până şi antrenorul principal din Sala Traian a spus că portăriţa „tigroaicelor” a fost cea care a făcut diferenţa!
Jelena Grubisic nu şi-a dezamăgit coechipierele nici în prima manşă a „dublei” istorice cu Vâlcea, din Liga Campionilor, care a avut loc sâmbătă, 6 martie, în Sala Traian. Croata a încheiat meciul din acest week-end cu un procentaj fantastic (41,03 la sută), după ce a blocat 16 dintre cele 39 de şuturi ale SCM-ului. Din tabăra echipei vâlcene, s-a remarcat doar Daciana Hosu, cu un procentaj de 31,58 la sută (6 mingi apărate, din 19). În schimb, muntenegreanca Marta Batinovic a încheiat cu 6,67 % (1 şut blocat, din 15), iar Diana Ciucă a avut 0 % (n-a respins niciun şut dintre cele şase expediate de adversare).
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea