duminică, aprilie 11, 2021
Handbal

Vâlceanca Cristina Florica revine printre tricolore! Şi Diana Ciucă se numără printre jucătoarele convocate la prima acţiune de pregătire a naţionalei de handbal cu noul selecţioner

258Vizualizari
Noul selecţioner al naţionalei de handbal feminin a României, Adrian Vasile, care a fost instalat în funcţie miercuri, 19 ianuarie, îşi începe deja munca la prima reprezentativă. La finele acestei săptămâni, tânărul antrenor de la CSM Bucureşti a anunţat lotul pe care se va baza la prima acţiune de pregătire a tricolorelor, din 2-3 februarie.
Printre cele 23 de jucătoare convocate pentru acest stagiu centralizat se numără, din nou, şi două handbaliste de la SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de portăriţa Diana Ciucă (20 de ani) şi de Cristina Florica, extrema stângă în vârstă de 27 de ani fiind şi vâlceancă get-beget, în condiţiile în care e originară din comuna Creţeni.

Printre jucătoare convocate de Adrian Vasile se mai numără alte trei care au mai trecut pe la Vâlcea în ultimii trei ani

Cele mai multe handbaliste din lot (6) provin de la CSM Bucureşti (până la urmă, pe acestea le cunoaşte cel mai bine Adrian Vasile, atâta timp cât a lucrat zi de zi cu ele, în ultimii doi ani). Pe locul secund în topul convocărilor se află echipa Gloria 2018 Bistriţa, care are nu mai puţin de cinci jucătoare selecţionate, iar printre acestea se numără şi ex-vâlceanca Raluca Băcăoanu (pivot, 31 de ani).
În plus, alte două handbaliste care au mai trecut prin Sala Traian în ultimii trei ani se numără printre jucătoarele chemate acum la prima reprezentativă: portăriţa Yuliya Dumanska (24 de ani – legitimată în prezent la Podravka Koprivnica) şi extrema stângă Ana Maria Iuganu Popa (30 de ani – de la SCM Gloria Buzău).

Următoarea acţiune de pregătire va avea loc între 23 şi 27 februarie, aceasta fiind ultima înainte de turneul din Muntenegru

Reunirea naţionalei de handbal feminin va avea loc la începutul lunii februarie, la Hotelul „Hilton”, din Capitală. Cel mai probabil, dintre jucătoarele convocate acum vor fi alese şi cele ce vor face parte din lotul României la prima competiţie importantă din mandatul lui Adrian Vasile. Este vorba de turneul de calificare la Jocurile Olimpice din Japonia, ce se va desfăşura în perioada 19-21 martie, în Muntenegru, când tricolorele se vor bate, pentru cele două bilete care duc la Tokyo, pe lângă selecţionata ţării gazdă, cu super-forţa Norvegia, dar şi cu outsidera Thailanda.
Reprezentativa de handbal feminin a României nu are antecedente prea bune în ceea ce priveşte Olimpiada de vară, din moment ce s-a calificat doar la patru dintre competiţiile anterioare. Este vorba de ediţiile din anii 1976 (de la Montreal – Canada, când a obţinut şi cea mai bună clasare, locul 4), 2000 (Sydney – Australia, poziţia a 7-a), 2008 (Beijing – China, tot locul 7) şi 2016 (Rio de Janeiro – Brazilia, când a încheiat pe 9).
Altfel, de menţionat mai este faptul că următoarea acţiune de pregătire a echipei naţionale a României e programată în perioada 23-27 februarie, aceasta fiind ultima înainte de competiţia importantă de la Podgorica.

Lotul naţionalei de handbal feminin a României pentru acţiunea de pregătire din 2-3 februarie:

• Portari: Denisa Dedu (CSM Bucureşti), Yuliya Dumanska (Podravka Koprivnica), Diana Ciucă (SCM Rm. Vâlcea), Ana Maria Măzăreanu (Gloria 2018 Bistriţa)
• Extreme stânga: Ana Maria Iuganu Popa (SCM Gloria Buzău), Cristina Florica (SCM Rm. Vâlcea), Nicoleta Dincă (Gloria 2018 Bistriţa)
• Interi stânga: Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Gabriela Perianu (CSM Bucureşti), Bianca Bazaliu (CSM Bucureşti), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare)
• Centri: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Eliza Buceschi (Rapid Bucureşti), Laura Pristăviţa (Gloria 2018 Bistriţa), Andreea Popa (Minaur Baia Mare)
• Interi dreapta: Alina Ilie (SCM Gloria Buzău), Laura Popa (Rapid Bucureşti)
• Extreme dreapta: Laura Chiper Moisă (CSM Bucureşti), Andra Moroianu (Gloria 2018 Bistriţa)
• Pivoţi: Crina Pintea (CSM Bucureşti), Lorena Ostase (CSM Slatina), Raluca Băcăoanu (Gloria 2018 Bistriţa), Alexandra Iovănescu Subţirică (SCM Gloria Buzău)
Sursă foto: SCM Rm. Vâlcea