miercuri, martie 3, 2021
Fotbal Diverse

Vâlceanca Ştefania Vătafu are un nou antrenor la naţionala de fotbal feminin

135Vizualizari
În această săptămână, FRF a anunţat numele noului selecţioner al primei reprezentative de fotbal feminin. Este vorba de Cristi Dulca (48 de ani), fost antrenor principal la mai multe echipe din primele două ligi ale ţării, printre care s-au numărat FC Vaslui, Delta Tulcea, Gaz Metan Mediaş, Luceafărul Oradea, dar şi ACS Energeticianul (fosta ACS Şirineasa şi actuala Viitorul Pandurii Tg. Jiu). Ultima formaţie la care acesta a activat a fost „U” Cluj, în Liga a II-a, în 2019. Noul antrenor al echipei tricolore a fost prezentat într-o conferinţă de presă, care a avut loc miercuri, 20 ianuarie, de preşedintele Răzvan Burleanu şi de şeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, Mihai Stoichiţă.

Cristi Dulca: „Sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”

„A sosit momentul pentru o nouă etapă în fotbalul feminin românesc! Dezvoltarea fotbalului feminin a atins cote impresionante în ultimii ani, prin creșterea exponențială a numărului de practicante, jucătoare legitimate și cluburi. Ne dorim să continuăm acest trend ascendent și consider că domnul Cristian Dulca este omul potrivit”, a declarat şeful Federaţiei, Răzvan Burleanu, citat de site-ul liga2.ro. „Cristi Dulca reprezintă alegerea Comisiei Tehnice a FRF pentru următoarele două campanii de calificare ale echipei naționale de fotbal feminin. Este un antrenor cu experiență, care va pune umărul la dezvoltarea acestui sport în România”, a adăugat Mihai Stoichiţă.
Imediat după instalarea în funcţia de selecţioner, conducerea FRF au anunţat şi obiectivul pe care îl va avea Cristi Dulca pe banca naţionalei feminine: calificarea la Campionatul European din 2025. „Această funcție reprezintă o nouă provocare pentru mine și vreau să mulțumesc, în primul rând, conducerii FRF pentru încrederea acordată. Ne așteaptă un parcurs lung, însă sunt încrezător că împreună putem reuși schimbări majore în fotbalul feminin din România”, a subliniat Cristi Dulca.

Fotbalista lansată de Iulică Dincă, mesaj de respect pentru fostul selecţioner: „10 ani – Mulţumim pentru tot, şefule!”

Aşa cum se cunoaşte, una dintre jucătoarele de bază de la naţionala de fotbal feminin este vâlceanca Ştefania Vătafu (27 de ani). Descoperită şi lansată în sportul-rege de antrenorul Iulică Dincă, ea a cunoscut consacrarea la Olimpia Cluj, pentru care a evoluat între anii 2010 şi 2018. Ulterior, Ştefania Vătafu şi-a încercat norocul şi în străinătate, iar, după o scurtă perioadă în Spania, la Granadilla (în 2018), vâlceanca s-a transferat la Anderlecht Bruxelles, unde e foarte apreciată pentru evoluţiile sale. Cu această echipă, fosta elevă a lui Iulică Dincă a cucerit numeroase trofee în Belgia, în cei doi ani şi jumătate de când se află acolo.
Altfel, de menţionat mai este faptul că, la o zi după anunţul instalării lui Cristi Dulca, Ştefania Vătafu a postat un mesaj pe Facebook, de respect pentru fostul selecţioner al României, Mirel Albon, pe care l-a avut ca antrenor şi în perioada când a evoluat la Olimpia Cluj. „10 ani – Mulţumim pentru tot, şefule!”, a scris vâlceanca pe reţeaua de socializare.
Sursă foto: frf.ro