miercuri, ianuarie 19, 2022
Fotbal Național

Vâlceanul Adi Dulcea (42 de ani), noul antrenor al echipei FC Argeş

395Vizualizari
Week-end-ul trecut, FC Argeş a pierdut la limită, cu scorul de 1-0, meciul cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, din deplasare, din şaisprezecimile Cupei României. Eşecul i-a fost fatal antrenorului Ionuţ Moşteanu, care a fost demis de la cârma echipei din Trivale. În locul său, oficialii piteşteni l-au instalat ca principal pe Adrian Dulcea (42 de ani), care se afla pe banca tehnică a formaţiei Unirea Bascov (locul 5 în Seria 6 din Liga a III-a, după primele 10 etape ale sezonului).
Aşa cum se cunoaşte, printre echipele pe care noul antrenor din Trivale le-a pregătit în cariera sa s-a numărat şi CSM Rm. Vâlcea, unde a fost adus de fostul finanţator Dan Niţu, în aprilie 2016. Adi Dulcea (care e originar din Călimăneşti) l-a înlocuit atunci la gruparea din Zăvoi pe Alexandru Pelici, care a demisionat după ce a ratat calificarea în play-off-ul Ligii a II-a în campionatul respectiv. În acea perioadă, noul tehnician de la FC Argeş era încă jucător activ, la Cozia Călimăneşti, în Superliga judeţeană din Vâlcea. El a mai preluat funcţia de antrenor principal la CSM Rm. Vâlcea şi la jumătatea sezonului următor, după plecarea lui Ionel „Jerry” Gane, când a condus echipa pentru o perioadă foarte scurtă, împreună cu Robert Tufişi, înainte ca clubul din Zăvoi să se retragă din Liga a II-a.
Adi Dulcea va debuta la timona Argeşului în la finele acestei săptămâni, în partida pe care piteştenii o vor disputa vineri, 4 decembrie, de la ora 20.30, pe teren propriu, cu Dinamo Bucureşti. După 11 runde, urmaşii lui Nicolae Dobrin ocupă locul 15 în Liga I, cu doar 9 puncte în cont.