marți, martie 2, 2021
Fotbal Național

Vâlceanul Alex Păun, campion cu CFR Cluj pentru a doua oară consecutiv

351Vizualizari

CFR Cluj şi-a trecut în cont cel de-al 5-lea titlu de campioană naţională, precedentele trofee fiind obţinute în anii 2008, 2010, 2012 şi 2018. În ultima rundă a sezonului 2018-2019, elevii lui Dan Petrescu au pierdut la limită meciul cu FCSB, din deplasare (scor 0-1), din cauza unui super-gol înscris de Filipe Teixeira, imediat după pauză, în minutul 53. Echipa de la poalele Feleacului avea însă titlul asigurat încă din penultima etapă, după succesul de pe teren propriu cu CS „U” Craiova (1-0). CFR Cluj a încheiat play-off-ul cu 50 de puncte, în timp ce rivala FCSB a strâns doar 48.

Printre jucătorii care şi-au adus contribuţia la succesul din această ediţie s-a numărat, din nou, şi vâlceanul Alex Păun. Fotbalistul drăgăşănean în vârstă de 24 de ani şi-a trecut în palmares cel de-al doilea titlu de campion, ispravă pe care a mai reuşit-o, de altfel, şi în sezonul precedent.

În actualul campionat, Păun a bifat 27 de apariţii în Liga I pentru formaţia ardeleană şi a înscris trei goluri. Drăgăşăneanul a punctat în meciurile pe care CFR Cluj le-a câştigat în deplasare, cu FC Botoşani (5-1), Dinamo Bucureşti (3-0) şi Viitorul Constanţa (1-0). Aşa cum se observă, în ultima partidă dintre acestea, Alex Păun a marcat chiar golul decisiv, în minutul 73. Pe de altă parte, în sezonul 2018-2019, fotbalistul vâlcean a mai evoluat şi în două meciuri din Cupa României, unul din preliminariile Ligii Campionilor (returul cu formaţia suedeză Malmo FF) şi în patru din Europa League (când a fost folosit în jocurile tur-retur cu Alashkert şi Dudelange).
Sursă foto: cfr1907.ro