Fotbal Diverse

Vâlceanul Sergiu Radu, după ce în Germania s-au reluat campionatele de fotbal: „S-a văzut o apatie în jocul echipelor, din cauza lipsei spectatorilor!”

1.04KVizualizari
Germania este prima ţară din Europa în care s-au reluat competiţiile fotbalistice după lunga perioadă de pauză cauzată de Covid-19. Week-end-ul trecut, au fost programate meciuri din 1. Budesliga şi 2. Bundesliga, dar toate s-au disputat fără spectatori. Fostul jucător român, Sergiu Radu (42 de ani), a comentat, la Digi Sport, reluarea campionatului din Germania, ţară în care a evoluat ani buni. În cariera sa, fotbalistul originar din Vâlcea a bifat 170 de meciuri în primele două eşaloane din Germania, pentru echipele Energie Cottbus, VfL Wolfsburg, VfB Stuttgart, FC Koln și Alemannia Aachen.
„Nemții s-au descurcat exemplar, în ambele ligi. Toate normele au fost respectate, poate cu câteva excepții, când jucătorii au fost euforici și s-au mai îmbrățișat. În general, totul a decurs foarte bine. În ceea ce privește spectacolul fotbalistic, se poate spune că a fost o etapă spectaculoasă, însă lipsa spectatorilor a făcut să fie o mâncare fără sare. S-a văzut în jocul tuturor formațiilor o apatie. Dacă erau tribunele pline, poate că jocul arăta altfel și motivația era mai mare”, a spus Sergiu Radu, la Digi Sport.

Nemţii nu au renunţat la sistemul de arbitraj video. Arbitrii din camera VAR au fost pretejaţi prin geamuri din plexiglas

De menţionat mai este şi faptul că Federaţia Germană de Fotbal a decis să nu renunţe la sistemul de arbitraj video, deşi IFAB (International Football Association Board) a permis acest lucru, din cauza pandemiei de Covid-19. Arbitrii din camera VAR (Video Assistant Referee) au fost despărţiţi între ei prin geamuri de protecţie din plexiglas.