miercuri, iulie 28, 2021
Handbal

Vâlcencele Daciana Hosu şi Daria Bucur, convocate la naţională pentru stagiul de pregătire din perioada 6-12 iulie. Tricolorele vor disputa şi o „dublă” amicală în compania Spaniei

133Vizualizari
Echipele din Liga Florilor se află în vacanţă de la începutul lunii iunie, iar majoritatea îşi vor relua antrenamentele pentru noul sezon în prima săptămână din iulie. Tot atunci, este programat şi un stagiu centralizat de pregătire al naţionalei feminine, care va avea loc în perioada 6-12 iulie. În primele trei zile (6-8 iulie), tricolorele se vor pregăti la Bucureşti, după care vor face deplasarea în Spania, pentru a disputa două meciuri amicale împotriva vicecampioanei mondiale en-titre, care îl are pe banca tehnică pe antrenorul Carlos Viver, de la Rapid Bucureşti. Partidele vor avea loc la Castellon, între 9 şi 12 iulie.

Trei jucătoare născute la Rm. Vâlcea, printre jucătoarele chemate la prima reprezentativă

Pentru această nouă acţiune a echipei naţionale de handbal feminin, selecţionerul Adrian Vasile a convocat şi două jucătoare de la SCM Rm. Vâlcea. Este vorba de Daciana Hosu (portar, 23 de ani) şi de Daria Bucur (inter dreapta, care va împlini 22 de ani pe 11 iulie, chiar în timpul stagiului din Spania). Printre handbalistele selecţionate se mai numără şi trei jucătoare născute la Rm. Vâlcea, dar care evoluează la alte grupări: portăriţa Raluca Kelemen, pivotul Nicoleta Safta şi interul stânga Sorina Tîrcă. Tricolorele se vor reuni din nou şi în august, pentru încă cinci zile de pregătire.

Adrian Vasile: „Spania e un adversar foarte bun pentru noi, aşa că amicalele vor fi benefice”

„Mă bucur că putem să legăm activitățile cu echipa națională, astfel încât momentele când ne întâlnim să fie cât mai constante. Cu cât vom avea mai multe întâlniri constante, cu atât vom sedimenta mai bine informația pe care vrem să o transmitem jucătoarelor. E foarte important, pentru a consolida echipa, să fim cât mai aproape unii de alții, deoarece cu toții avem obiectivul de a reuși (n.r.: în decembrie) un Campionat Mondial foarte bun. Cred că echipa națională a Spaniei e un adversar foarte bun pentru noi, cu multe jucătoare foarte bune, calificate la Jocurile Olimpice (n.r.: de la Tokyo), așa că, din punctul meu de vedere și al întregului staff, vor fi teste benefice pentru ambele echipe. Este un moment în care putem vedea mai multe fete în dispozitivul nostru. Va fi o acțiune în care vom vedea jucătoare cu care deja suntem obișnuiți în echipa natională a României, dar vom vedea și jucătoare tinere cărora vrem să le lansăm provocarea de a-și dori să facă parte din echipa națională a României și de a face parte din succesul care se va întâmpla, sperăm noi, la turneele finale”, a declarat antrenorul principal al naţionalei României, Adrian Vasile, pentru frh.ro, după ce a anunţat componenţa lotului pentru acţiunea de pregătire care va avea loc în perioada 6-12 iulie.

Lotul naţionalei de handbal feminin pentru stagiul de pregătire din perioada 6-12 iulie şi amicalele cu Spania:

• Portari: Daciana Hosu (SCM Rm. Vâlcea), Raluca Kelemen (HC Zalău), Elena Şerban (Dunărea Brăila)
• Extreme stânga: Eva Kerekes (Minaur Baia Mare), Ana Maria Tănăsie (Minaur Baia Mare)
• Interi stânga: Bianca Bazaliu (Podravka Koprivnica), Anca Polocoşer (Minaur Baia Mare), Alexandra Severin (Minaur Baia Mare), Sorina Tîrcă (CSM Corona Braşov), Bianca Tiron (SCM Gloria Buzău)
• Centri: Cristina Laslo (Minaur Baia Mare), Andreea Popa (Minaur Baia Mare)
• Inter dreapta: Daria Bucur (SCM Rm. Vâlcea), Alina Ilie (SCM Gloria Buzău)
• Extreme dreapta: Andra Moroianu (SCM Gloria Buzău), Sonia Seraficeanu (Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud)
• Pivoţi: Lorena Ostase (CSM Slatina), Nicoleta Safta (Dunărea Brăila)