Fotbal Național

Vâlcenii Dandea şi Pănoiu au dus Rapidul în Liga I

375Vizualizari
După portarul Robert Popa (18 ani), de la FC „U” Craiova 1948, care a ajuns în Liga I cu echipa din Bănie încă din etapa a 8-a a play-off-ului eşalonului secund, alţi doi fotbalişti vâlceni au promovat pe prima scenă a ţării. Este vorba de Alexandru Dandea (33 de ani) şi Ştefan Pănoiu (18 ani), care au făcut saltul cu Rapid Bucureşti în elita sportului-rege din ţara noastră, unde echipa din Giuleşti a evoluat ultima oară în urmă cu şase ani.
Elevii lui Mihai Iosif au obţinut promovarea fără să mai obţină vreun punct în derbiul cu FC „U” Craiova 1948, din etapa a 9-a, de luni, 17 mai, pe care feroviarii l-au pierdut cu 3-1. Iar asta deoarece principala rivală, CS Mioveni, s-a împiedicat pe Bega, cu ASU Poli Timişoara, într-un meci care s-a încheiat la egalitate (2-2), astfel că echipa argeşeană nu mai putea ajunge Rapidul din urmă.
Practic, se poate spune, aşadar, că Alexandru Dandea, Ştefan Pănoiu & Co. au promovat, de asemenea, după etapa a 8-a. Iar asta deoarece, giuleştenii au pierdut ultimele două partide din play-off-ul Ligii a II-a: 1-3, pe teren propriu, cu FC „U” Craiova 1948, şi 0-1, în deplasare, cu CS Mioveni.