miercuri, ianuarie 20, 2021
Fotbal Național

Vali Mihalcea, printre „tunarii” Seriei 7. Jucătorul de la Minerul Costeşti a marcat aproape jumătate dintre golurile echipei sale!

427Vizualizari
În primul campionat din istorie în care evoluează la nivelul Ligii a III-a, Minerul Costeşti „nu a rupt deloc gura târgului” prin evoluţiile sale, iar ca dovadă în acest sens e faptul că ocupă doar locul 9 (din 10), în Seria 7. În ultimele opt runde din sezonul regulat, care vor avea loc în primăvara anului viitor, „ortacii” trebuie să tragă tare pentru a urca deasupra poziţiilor retrogradabile (9-10). În acest moment, pe treapta a opta se află echipa CSM Jiul Petroşani, cu 10 puncte, în timp ce formaţia vâlceană a adunat doar 6.
În cele zece meciuri disputate până în prezent, Minerul Costeşti a marcat 11 goluri, prin şase jucători. Ineditul e acela că aproape jumătate dintre acestea (adică, 5!) au purtat însă semnătura unui singur fotbalist: Valentin Mihalcea (24 de ani). Astfel, jucătorul născut pe 4 septembrie 1996 a reuşit două „duble”: în partida din deplasare cu FC Hermannstadt 2 (pierdută de „ortaci” cu scorul de 4-3, din cauza unui gol încasat în minutul 90+4), din etapa a 4-a, iar apoi în duelul din Zăvoi cu rivala din judeţ, Flacăra Horezu (încheiată cu o remiză, 2-2), în runda a 9-a. Vali Mihalcea a marcat şi în meciul cu CSM Jiul Petroşani (2-2, în Zăvoi), din etapa a 5-a, când a adus un punct foarte important echipei sale, prin golul izbutit în minutul 89.

La 10 ani după ce făcea senzaţie la Ghecon Lăpuşata, Ciprian Vlădoi a marcat de două ori pentru Minerul Costeşti

Altfel, un singur alt jucător de la Minerul Costeşti a înscris mai mult de o „boabă” până în prezent: Ciprian Vlădoi (29 de ani). Atacantul născut pe 17 decembrie 1990 nu se află la prima experienţă în Liga a III-a, în urmă cu aproape un deceniu fiind component de bază la FC Ghecon Lăpuşata, fosta echipă a parlamentarului PSD Dan Mazilu, pentru care şi-a trecut în cont vreo 30 de goluri.
În rest, celelalte patru goluri ale formaţiei antrenate de Marius „Ţeţe” Vlădoi, în primele zece etape din sezonul actual al Ligii a III-a, au fost semnate de patru fotbalişti diferiţi.

Golgheterii echipei Minerul Costeşti după primele 10 etape din sezonul actual al Ligii a III-a:

5 goluri – Valentin Mihalcea
2 goluri – Ciprian Vlădoi
1 gol – Laurenţiu Nicolaescu, Radu Rădulescu, Claudiu Traşcă, Ionuţ Vladu (din penalti)