joi, februarie 29, 2024
Diverse

Vara viitoare, Gheorghe Melente va inaugura Centrul Cultural „Mihai Viteazul”, din Drăgoeşti, cu ocazia unei proiecţii a filmului dedicat domnitorului care a realizat Mica Unire

562Vizualizari
La Drăgoeşti, s-au încheiat lucrările de construire a două obiective importante pentru comunitatea locală. Este vorba de piaţa agroalimentară cu specific piscicol (situată chiar lângă stadionul de fotbal) şi de Centrul Cultural „Mihai Viteazul”, din satul Buciumeni, unde se fac ultimele retuşuri. În privinţa celei de-a investiţii, primarul Gheorghe Melente a dezvăluit că stabilimentul va fi deschis însă abia în vara anului viitor, cu ocazia unui supereveniment.

„Am decis să inaugurăm Centrul Cultural abia în 2022, pentru că mai avem de estetizat zona din faţa clădirii. Cu ocazia festivităţii, vom lansa şi Monografia comunei, iar în plus vom face şi o prezentare a filmului «Mihai Viteazul – Prinţul intrat în legenda Europei», realizat de regizoarea Mihaela Mihai, care are şi un rol important în peliculă. Acesta a fost lansat deja la nivel naţional în vară, iar la evenimentul din Capitală am fost şi eu invitat. Consider că e bine să-l proiectăm şi la Drăgoeşti, localitatea în care există dovezi certe că s-a născut domnitorul care a realizat Mica Unire de la 1600. În mod sigur, pe lângă Mihaela Mihai, îi vom invita la proiecţia peliculei şi pe actorii principali din film: Maia Morgenstern, Denis Ştefan etc. Evenimentul de inaugurare nu va avea loc de Ziua Comunei Drăgoeşti, ci într-o altă perioadă, şi va fi dedicat sută la sută culturii. Printre altele, ne-am gândit să organizăm şi un simpozion pe teme istorice, expoziţii etc. Sperăm să beneficiem şi de sprijinul Consiliului Judeţean, prin CJCPCT Vâlcea. Aşa cum am mai declarat, vom pune oricând clădirea la dispoziţia CJV, pentru organizarea de evenimente culturale, dar şi pentru un festival al zonei, cu tentă istorică”, a subliniat Gheorghe Melente.