joi, februarie 29, 2024
Fotbal Național

Vasila Ilinca face în continuare minuni la Călimăneşti! Cozia a învins-o pe Oltul Curtişoara, iar salvarea de la retrogradare nu mai e o misiune imposibilă

445Vizualizari
În vară, Cozia Călimăneşti părea a fi o grupare condamnată la retrogradare, după ce a rămas fără aproape toţi jucătorii din lot la finele sezonului trecut. Formaţia antrenată de Vasile Ilinca a progresat însă pas cu pas, de la meci la meci, iar acum are din ce în ce mai multe şanse de a se menţine în ultimul eşalon naţional. Iar ultima victorie este una cu adevărat importantă, mai ales că a survenit în faţa echipei Oltul Curtişoara, o rivală din lupta din subsolul clasamentului Seriei 6.
Astfel, sâmbătă, 4 noiembrie, într-o partidă pe care a disputat-o pe teren propriu, gruparea vâlceană a învins-o la limită pe reprezentanta judeţului limitrof, cu scorul de 3-2 (după 2-2, la pauză). Startul a fost perfect, Cozia Călimăneşti punctând prin Adrian George Sîrbu (în minutul 2) şi Alexandru Diaconescu (7), dar oaspeţii au egalat printr-o „dublă” a lui Marius Jianu. Spre finalul meciului, în minutul 70, tot Alexandru Diaconescu avea să marcheze şi să aducă a doua victorie din acest sezon pentru elevii lui Vasile Ilinca.

La fel ca în urmă cu 1 an şi jumătate, Oltul Curtişoara şi Cozia Călimăneşti şi-au împărţit victoriile

Aşa cum se cunoaşte, Cozia Călimăneşti a depăşit-o pe Oltul Curtişoara în vara anului trecut, în barajul pentru promovare în Liga a III-a. Mai în glumă, mai în serios, şi acum ar fi trebuit să se execute penaltiuri de departajare, dacă ar fi fost vorba de o dublă manşă. Pentru că, în turul sezonului regular, adversarii s-au impus cu 1-0, iar vâlcenii au câştigat cu 3-2, în retur. În iunie 2022, după o înfrângere în deplasare (1-3), elevii lui Vasile Ilinca au realizat „remontada” pe teren propriu (2-0), iar apoi au fost mai inspiraţi la loviturile de la 11 metri (4-2) şi au obţinut promovarea în Liga a III-a. Mai mult ca sigur, cele două combatante se vor întâlni din nou în play-out-ul Seriei 6, când va fi programat tot câte un meci pe terenul fiecărei echipe.
După victoria din week-end-ul trecut, Cozia Călimăneşti a acumulat 8 puncte, dar ocupă în continuare ultimul loc în Seria 6. Echipa vâlceană s-a apropiat însă de grupările aflate pe poziţiile 8 şi 9, astfel că speră din ce în ce mai mult să se salveze de la retrogradare. În 11 runde, Petrolul Potcoava a adunat 10 puncte, iar Unirea Bascov se află la „cota 9”, aşa că, până la finalul sezonului, orice deznodământ e posibil!