marți, aprilie 13, 2021
Fotbal Județean

Vasile Ilinca (antrenor Cozia Călimăneşti): „E cea mai mare nebunie din istoria fotbalului! Vor fi procese peste procese contra FRF… Nu-i poți mulțumi pe toți!”

493Vizualizari
Vasile Ilinca, antrenorul echipei Cozia Călimănești, susține că fotbalul trece prin cea mai grea perioadă din istorie, mai ales că încă nu se știe dacă se vor relua campionatele. Și, în aceste condiții, se nasc o serie de dileme: cine promovează, cine retrogradează? Deja, mai multe cluburi de la nivel național au anunțat că vor da în judecată Federația, simțindu-se nedreptățite de decizii!
„Vă dați seama câte probleme vor fi!? Să începem de la județ. Nu se vor mai juca decât câteva etape sau deloc, iar asta înseamnă că anumite echipe, care, în mod normal, aveau șanse la promovare, sunt scoase din schemă. Se spune că pe 30 iunie începe campionatul… Vor fi sau nu vor fi riscuri? E greu de spus deocamdată. În august, vor avea loc meciurile de baraj pentru Liga a III-a, între trei echipe, pe teren neutru. În loc de 21 de echipe, vor mai promova doar 14. E corect sau nu, ținând cont că a existat un regulament inițial, care a fost modificat din cauza pandemiei? Cine va merge la aceste jocuri, dacă nu s-au terminat campionatele așa cum trebuie, adică, după programul stabilit al jocurilor? Oficialii echipei de pe locul 2, la doar 1 punct de lideră, pot spune: «Şi noi aveam șanse mari, jucam acasă cu lidera și o băteam!» La nivel național, sunt și mai mari problemele, mai ales că  acolo e vorba de mulţi-mulţi bani. Conducătorii pot spune: «Mai aveam câteva meciuri uşoare de jucat, le câștigam și ne salvam de la retrogradare. Nu e corect să fim retrogradați!» La promovare, la fel: «Suntem convinși că puteam promova, dacă se termina tot campionatul!» Pe scurt, vor fi procese pe banda rulantă. O nebunie totală!”, a explicat Vasile Ilinca.