vineri, februarie 26, 2021
Handbal

Veste bună pentru suporterii Vâlcii! Aproape toate jucătoarele din lotul SCM-ului s-au imunizat şi nu vor mai absenta în ianuarie

134Vizualizari
În toamnă, Federaţia Română de Handbal a luat act de Ordinul Ministrului Sănătăţii nr. 1819 / 27.10.2020 şi a modificat protocolul medical pentru desfăşurarea competiţiilor interne. În acest sens, echipele feminine care au înregistrat sau vor mai înregistra cazuri pozitive de Covid-19 nu vor mai fi obligate să le testeze pe jucătoarele infectate timp de 90 de zile de la vindecare, acestea putând desfăşura în mod normal activitatea sportivă. Mai mult decât atât, în cazul în care un sportiv este totuşi retestat, un rezultat pozitiv în perioada de trei luni de la vindecare nu mai poate fi considerat o nouă infecţie. Iar asta pentru că au căpătat anticorpi şi nu mai pot transmite virusul.

Doar şase jucătoare din lotul actual nu au fost încă infectate cu Covid-19

Vestea este una bună pentru SCM Rm. Vâlcea, unde majoritatea componentelor lotului au fost depistate pozitiv cu Covid-19, în ultimele patru luni din 2020, astfel că vor putea evolua fără probleme, pentru o perioadă, în competiţiile organizate de FRH, în speţă, în Liga Florilor. În plus, în condiţiile în care nu va mai fi nevoie ca acestea să fie retestate periodic, se va înregistra şi o scădere a scădere a cheltuielilor cu testele RT-PCR.
„Din acest punct de vedere, s-a schimbat puţin regulamentul pe plan intern, nu şi pentru Liga Campionilor, iar jucătoarele care au fost deja depistate pozitiv nu mai trebuie să fie testate timp de trei luni şi nu vor mai absenta. Acest lucru reprezintă un lucru bun pentru noi, în special în luna ianuarie, când programul va fi unul infernal, cu multe meciuri. Ne bucură faptul că le vom avea apte de joc pe majoritatea fetelor”, a spus Florin Verigeanu, preşedintele secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea.
„Până în prezent, doar 6 jucătoare din lotul de 20 n-au avut încă virusul. Pe lista celor care n-au fost depistate cu Covid-19 şi trebuie să fie testate în continuare se află Marta Batinovic, Alicia Fernandez Fraga, Daria Bucur, Dana Marin şi Raluca Dăscălete. Printre acestea, se mai afla şi Ann Grete Norgaard, dar norvegianca ne-a părăsit între timp, aşa că n-o mai punem la socoteală. Iryna Glibko n-a fost testată deloc până în prezent, deoarece ea va sta oricum pe tuşă până în februarie, din cauza unor probleme medicale”, a adăugat oficialul din Sala Traian.

Kristina Liscevic, Mireya Gonzalez Alvarez şi secundul Goran Kurtes au depăşit perioada de trei luni, aşa că trebuie testaţi din nou

În ceea ce priveşte ordinea în care jucătoarele descoperite pozitiv vor trebui să fie testate, din nou, de Covid-19, primele două vor fi Kristina Liscevic şi Mireya Gonzalez Alvarez. Acestea au terminat perioada de carantină pe 30 septembrie, aşa că, de la 1 ianuarie, au intrat iarăşi în calculele pentru teste, deoarece au trecut cele trei luni stabilite prin ordinul Ministerului Sănătăţii. În această situaţie se află şi antrenorul secund Goran Kurtes, care a fost infectat în aceeaşi perioadă cu cele două „straniere”. Din această lună, va trebui să fie testat şi Florin Verigeanu, cărui îi expiră perioada de trei luni pe 26 ianuarie.
„Cu restul jucătoarelor, nu vor mai fi probleme până luna viitoare. Astfel, pe 5 februarie, va urma Diana Ciucă, iar din 10 februarie – le vom retesta pe restul handbalistelor. Mă refer la Marta Lopez Herrero, Maren Nyland Aaardahl, Ewgenija Minevskaja, Cristina Florica, Zeljka Nikolic, Jelena Trifunovic, Daciana Hosu, Asma Elghaoui, Roberta Stamin, Andreea Ţîrle şi Corina Lupei. Pe listă se mai afla şi Sara Rus, dar acestea a fost împrumutată între timp la Dacia Mioveni 2012, aşa că nu mai intră în calcule. Din staff-ul auxiliar, din februarie vor fi testaţi din nou Marian Joiţa, Florentin Pera, Liviu Dumitru şi Andrei Bulargă”, a încheiat preşedintele secţiei de handbal de la SCM Rm. Vâlcea, Florin Verigeanu.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea