Handbal

Veste tristă pentru Vâlcea! Adio, Liga Campionilor! EHF a suspendat sezonul…

898Vizualizari
Astăzi, SCM Rm. Vâlcea a primit o veste tristă în ceea ce priveşte participarea în Liga Campionilor. Preşedintele EHF, Michael Wiederer, a anunţat, pe site-ul oficial al forului continental, că s-a luat decizia suspendării sezonului 2019-2020 al competiţiei supreme din Europa. Hotărârea a fost aprobată prin vot de membrii Comitetului Executiv al EHF, care au discutat despre acest aspect într-o videoconferinţă care a avut loc de dimineaţă. Practic, este vorba de toate meciurile care trebuiau să se mai dispute în ediţia actuală, în speţă, de cele din sferturi de finală şi din Final Four. Aşa cum se cunoaşte, din cauza pandemiei de coronavirus, acestea au fost reprogramate pentru perioada 3-6 septembrie, la Budapesta, în Ungaria, dar acum au fost anulate total!
În aceste condiţii, SCM Rm. Vâlcea şi CSM Bucureşti nu vor mai disputa partidele cu Metz Handball şi, respectiv, Audi ETO Gyor, care trebuiau să se desfăşoare pe data de 3 septembrie.

Michael Wiederer, preşedinte EHF: „Nu putem susţine un festival al handbalului în faţa atâtor fani entuziaşti!”

Motivul suspendării competiţiei a fost acela că la nivel internaţional încă nu s-a produs acea eradicare a virusului la care s-au aşteptat oficialii europeni, în momentul în care au avansat varianta ca ultimele meciuri din sezonul 2019-2020 al Ligii Campionilor să se desfăşoare în toamnă, în loc de primăvară.
„Am fost întotdeauna în contact foarte strâns cu Federația Ungară de Handbal, care ne-a actualizat în mod regulat cu privire la anumiți factori de restricții și limitări. De exemplu, în privința călătoriilor internaționale sau a organizării evenimentelor majore. În ultimele luni, Federația Europeană de Handbal a spus întotdeauna că meciurile se vor juca doar dacă se va putea asigura un mediu sigur pentru toți cei implicați. Aici, trebuie adăugat faptul că organizarea unui turneu Final 4 necesită o pregătire diferită pe toate nivelurile, comparativ cu un singur meci din Liga Campionilor EHF. Există încă multe incertitudini în Europa, iar ca şi consecinţă a acestui lucru nu putem susţine un festival al handbalului în faţa atâtor fani entuziaşti”, a afirmat Michael Wiederer, pentru site-ul oficial al EHF, citat de ProSport.

SCM Rm. Vâlcea va disputa primul meci din noul sezon al Ligii Campionilor pe 12-13 septembrie

Informaţia referitoare la anularea sezonului actual al Ligii Campionilor a fost publicată şi de SCM Rm. Vâlcea, pe pagina oficială de Facebook a clubului din Sala Traian. „Ediția din sezonul competiţional 2019/2020 a EHF Final4, reprogramată pentru 3-6 septembrie 2020, nu se va mai organiza. Prin urmare, următorul joc al formaţiei noastre din Liga Campionilor va avea loc conform programului normal din noul sezon competiţional, pe 12/13 septembrie 2020”, a transmis clubul vâlcean.
Aşa cum se cunoaşte, trupa antrenată de Florentin Pera a avut un sezon 2019-2020 aproape perfect, în care s-a bătut, de la egal la egal, cu marea rivală din România, pentru un nou titlu naţional, iar în plus s-a calificat până în sferturile Ligii Campionilor, la prima apariţie după 6 ani.