joi, februarie 25, 2021
Handbal

Vicecampioanele mondiale de la Vâlcea, doar o victorie şi o remiză în cinci meciuri, la Campionatul European din Danemarca

76Vizualizari
Spania a avut evoluţii oscilante la turneul final al Campionatului European de handbal feminin din Danemarca. Naţionala pregătită de Carlos Viver nu a mai repetat parcursul fantastic din urmă cu un an, din Japonia, când a devenit vicecampioană mondială, şi nu va cuceri nicio medalie pe plan european.
După eşecul drastic cu Rusia (22-31), ibericele au terminat la egalitate cu Suedia (23-23), iar în ultimul meci din Grupa B a trecut de Cehia, cu 27-24, aceasta fiind singura victorie de până acum de la Euro 2020. În acest duel, Alicia Fernandez Fraga a evoluat 42,43 de minute şi a marcat două goluri, iar Mireya Gonzalez Alvarez a jucat 26,26 de minute şi a înscris o dată. Cel mai puţin s-a aflat pe teren Marta Lopez Herrero (7,25 de minute), fără a puncta.
În Main Round, Spania a început cu un meci împotriva Franţei, joi, 10 decembrie, în care a fost înfrântă la limită, cu scorul de 26-25. În acest duel, Alicia Fernandez Fraga a jucat 45,31 de minute şi a reuşit un gol, Mireya Gonzalez Alvarez – 22,03 minute (timp în care a semnat două „boabe”), în timp ce Marta Lopez Herrero a adunat 16,25 de minute (cu un gol marcat).
Duminică, 13 noiembrie, ibericele au suferit din nou un eşec drastic, de această dată chiar în faţa echipei organizatoare a turneului, Danemarca. Nordicele s-au impus cu 34-24, iar jucătoarele de la SCM Rm. Vâlcea s-au aflat din nou pe teren. Mai mult decât atât, Alicia Fernandez Fraga a fost chiar cea mai prolifică din echipa Spaniei, cu 4 goluri marcate, în cele 51 de minute în care a evoluat. În schimb, Marta Lopez Herrero (care a jucat 22,16 minute) şi Mireya Gonzalez Alvarez (22,14 minute) au izbutit să-şi treacă în cont câte două „boabe”.
Marţi, 15 noiembrie, handbalistele antrenate de Carlos Viver vor disputa ultimul meci de la Campionatul European, contra naţionalei Muntenegrului, iar în cazul unei victorii pot termina pe locul 4 în Grupa I din Main Round.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea