Handbal

Vicepreşedintele FRH, Steluţa Luca, a votat pentru toate variantele care au dus Vâlcea direct în Liga Campionilor

1.84KVizualizari

• şi fostul antrenor al Oltchim-ului, Gheorghe Tadici, a înclinat decisiv balanţa pentru clubul din Sala Traian

Săptămâna trecută, mai precis luni, 18 mai, Consiliul de Administraţie al FRH a decis „îngheţarea” sezonului actual al Ligii Florilor, iar în plus s-a stabilit şi modalitatea de închidere a campionatului. Aşa cum se cunoaşte, cu o largă majoritate de voturi (11-5), forul condus de Alexandru Dedu a hotărât ca titlul naţional să nu fie decernat în acest sezon. Apoi, membrii CA au optat (cu 9-7 la voturi) ca ierarhia finală a întrecerii interne să fie omologată conform configuraţiei actuale, în faţa modelului norvegian, care a făcut ca SCM Rm. Vâlcea să fie reprezentanta oficială a României în Liga Campionilor. Pe de altă parte, s-a mai decis ca în cupele europene să se meargă după clasamentul existent în momentul „îngheţării” campionatului, cu respectarea criteriilor obişnuite de departajare (rezultatul „scrutinului” fiind de 10-6).

Preşedintele FRH, Alexandru Dedu, a optat pentru „modelul norvegian”

Conform stenogramelor date publicităţii după videoconferinţa cu membrii Consiliului de Administraţie al FRH, toate cele trei variante care au dus-o pe SCM Rm. Vâlcea în Liga Campionilor au fost votate şi de Steluţa Luca, fosta jucătoare de legendă a Oltchim-ului. În prezent, aceasta ocupă funcţia de vicepreşedinte al FRH – segmentul feminin. În plus, şi fostul antrenor al Oltchim-ului din anii 2000, Gheorghe Tadici, a fost de aceeaşi părere, ceea ce înseamnă, practic, că voturile celor doi au înclinat decisiv balanţa pentru clubul din Sala Traian.
Practic, dacă Steluţa Luca sau Gheorghe Tadici ar fi votat altfel atunci când s-a stabilit modalitatea de omologare a clasamentului final (în speţă, pentru modelul norvegian), s-ar fi ajuns la egalitate (8-8). În acest caz, ar fi contat opţiunea preşedintelui FRH, Alexandru Dedu, care a votat pentru ca titlul naţional să nu fie decernat la finele sezonului actual. Apoi, la desemnarea echipei de pe primul loc, care va merge în Liga Campionilor, acesta a ales să se ţină cont de sistemul aplicat în Norvegia. Iar acest lucru însemna că CSM Bucureşti urma să acceadă direct în competiţia supremă de pe continent, iar SCM Rm. Vâlcea trebuia să solicite un wild-card de la EHF.