Fotbal Diverse

Victor Dican a debutat oficial în naţionala României! Fotbalistul vâlcean a fost utilizat de Florin Bratu în amicalul cu FC Buzău

741Vizualizari
Săptămâna trecută, mai precis vineri, 3 septembrie, naţionala Under 21 a României trebuia să dispute, pe Stadionul „Steaua”, din Capitală, un super-amical în compania selecţionatei similare a Angliei. Britanicii au raportat însă două cazuri de Covid-19 şi nu au mai făcut deplasarea la Bucureşti, astfel că partida a fost anulată.
În consecinţă, oficialii FRF s-au mişcat rapid şi au stabilit ca tricolorii pregătiţi de Florin Bratu să joace totuşi un meci de pregătire, iar adversara aleasă a fost echipa de Liga a II-a, FC Buzău, care e antrenată de Cristi Puştai. Conducătorii Federaţiei au schimbat însă locaţia partidei, iar amicalul nu a mai avut loc pe noul stadion din Ghencea, ci în Ştefan cel Mare, pe Dinamo.
Testul s-a încheiat cu 2-1 pentru tricolori, dar după ce buzoienii au deschis scorul în minutul 26, prin Valentin Munteanu. În minutul 38, România U21 a egalat prin David Miculescu (UTA Arad), care a fructificat o pasă perfectă a lui Dragoş Albu (FC „U” Craiova 1948), iar apoi a punctat decisiv prin Ianis Stoica (FCSB), în minutul 62.

Marţi, 7 septembrie, tricolorii vor înfrunta Georgia, la Voluntari

În acest meci, şi-a făcut debutul la naţionala Under 21 şi fotbalistul vâlcean Victor Dican (20 de ani), care e legitimat în prezent la „U” Cluj, în Liga a II-a. Acesta a intrat pe teren în minutul 69, când scorul era deja 2-1, în locul lui Dragoş Albu.
Fostul junior din Zăvoi are şanse mari să joace din nou pentru România şi săptămâna viitoare, când tricolorii mici o vor înfrunta pe Georgia, într-un meci programat marţi, 7 septembrie, de la ora 21.00, la Voluntari, pe Stadionul „Anghel Iordănescu”. De menţionat este faptul că România nu joacă în preliminariile Campionatului European, fiind calificată direct la turneul final, din postura de ţară organizatoare.
În ceea ce-l priveşte pe Victor Dican, aşa cum am mai anunţat, mijlocaşul central de la „U” Cluj se află la prima covocare la naţionala Under 21. Cu siguranţă, vor mai urma şi altele în perioada următoare, inclusiv la reprezentativa de seniori, odată ce vâlceanul va face saltul în Liga I.