Fotbal Diverse

Victor Dican, integralist în toate meciurile disputate de România la Euro Under 21. Notele primite de fotbalistul vâlcean!

522Vizualizari
Naţionala Under 21 a fost o mare dezamăgire la turneul final al Campionatului European, care a fost găzduit şi de ţara noastră. Tricolorii au terminat meciurile din grupă pe locul 4, cu doar 1 punct în cont (acumulat în urma remizei albe cu Croaţia) şi fără gol marcat. În urma acestui bilanţ, reprezentativa antrenată de Emil Săndoi s-a clasat pe ultima poziţie în clasamentul general al competiţiei, din 16 echipe participante.
Singurul fotbalist vâlcean convocat la naţionala de tineret, Victor Dican (care e legitimat în prezent la FC Botoşani), a fost apreciat pentru evoluţiile sale, chiar dacă a avut şi un ghinion teribil. Aşa cum se cunoaşte, în meciul cu Ucraina (de sâmbătă, 24 iunie), pe care tricolorii l-au pierdut la limită (cu 0-1), el a semnat autogolul din minutul 89, prin care adversarii s-au impus. Atunci, după o incursiune pe partea stângă, un ucrainean a centrat în faţa porţii, mingea a trecut printre picioarele lui Victor Dican, a lovit călcâiul acestuia şi a intrat în plasă.
Fotbalistul vâlcean în vârstă de 22 de ani a fost integralist în toate meciurile disputate de România la Euro 2021, iar cu o singură excepţie (partida amintită mai sus) s-a numărat printre cei mai buni tricolori de pe teren. În primul meci, cu Spania, de miercuri, 21 iunie (când echipa noastră a cedat cu 3-0), Victor Dican a fost considerat cel mai bun jucător din tabăra noastră, fiind notat cu 6.7 de UEFA, peste coechiperii Dragoş Albu (6.6) şi Bogdan Racoviţan (6.5).
În cel de-al doilea duel, cu Ucraina (0-1), când a dat acel autogol, vâlceanul a primit nota 6.5, topul fiind dominat de portarul Ştefan Târnovanu (7.7), care a salvat multe mingi pe care scria gol. În schimb, în ultima partidă, cu Croaţia (0-0), de marţi, 27 iunie, Victor Dican a obţinut nota 7.2, la fel ca Bogdan Racoviţan, colegul său din centrul defensivei, dar după portarul Ştefan Târnovanu (8.4) şi Mihai Lixandru (7.5).