duminică, iulie 12, 2020
Fotbal Național

Victor Dican, la al treilea gol pentru „U” Cluj! Vâlceanul a punctat din nou decisiv, în meciul cu CSM Reşiţa

638Vizualizari

Victor Dican a reuşit să iasă din nou în evidenţă în tricoul echipei „U” Cluj, de această dată în meciul cu CSM Reşiţa, de pe teren propriu, care a avut loc sâmbătă, 30 noiembrie. Tânărul fotbalist vâlcean a fost integralist pentru gruparea ardeleană, antrenorul Adrian Falub având încă o dată încredere maximă în mijlocaşul crescut la Centrul de copii şi juniori din Zăvoi. Iar decizia tehnicianului s-a dovedit a fi şi acum inspirată, deoarece fiul lui Robert Dican (proprietarul firmei de construcţii Hispano Construct) a marcat un nou gol pentru „şepcile roşii”.
Astfel, Victor Dican a punctat în minutul 64, când scorul era 1-0 pentru echipa antrenată de Dorinel Munteanu. După o lovitură de colţ de pe partea stângă, vâlceanul s-a demarcat în centrul careului şi a reluat cu tibia, din 6 metri, pe lângă portarul Adrian Horvat. Golul i-a ajutat pe clujeni să obţină un punct de aur, deoarece, până la urmă, meciul s-a încheiat cu scorul stabilit de Victor Dican. Altfel, de menţionat mai este şi faptul că mijlocaşul de la „U” Cluj a izbutit performanţa de a marca din nou sub ochii unui alt vâlcean, arbitrul asistent Florin Păunescu, care s-a aflat la prima linie în acest duel.

Fiul lui Robert Dican a mai înscris în remizele cu Ripensia Timişoara şi CS Mioveni

Pentru Victor Dican, golul cu CSM Reşiţa a fost cel de-al treilea reuşit pentru formaţia ardeleană în actualul sezon. Şi de această dată, a fost însă unul decisiv! Coincidenţa este aceea că şi precedentele două „boabe” au picat tot în meciuri încheiate cu remize, în care vâlceanul a restabilit egalitatea pentru echipa sa şi a pecetluit chiar scorul final. Singura diferenţă e că, în celelalte două etape în care a încris, Dican-jr. a punctat cu capul, în timp ce acum, cu CSM Reşiţa, „a băgat mingea în aţe” cu piciorul.
Primul gol marcat de mijlocaşul care a împlinit recent vârsta de 19 ani (pe 11 octombrie) a fost în partida cu Ripensia Timişoara, din etapa a 10-a, care a avut loc pe 6 octombrie. Duelul s-a disputat tot pe Cluj Arena şi s-a încheiat cu 1-1, după ce elevii lui Alexandru Pelici au condus cu 1-0. Victor Dican a înscris atunci în minutul 82, după o centrare a căpitanului echipei, George Florescu.
Vâlceanul a mai marcat şi pe 20 octombrie, în meciul cu CS Mioveni (2-2), din etapa a 13-a, tot de pe teren propriu. În minutul 85, când „şepcile roşii” erau conduse cu 2-1, Alexandru Pop a centrat de la colţul terenului, Victor Dican s-a înălţat peste defensiva adversă şi a punctat din centrul careului de 16 metri, în stânga portarului Florin Croitoru, care a rămas practic fără reacţie.

Cel mai important meci din cariera sa de până acum, cu FCSB, în Cupa României

După 20 de etape, „U” Cluj ocupă doar locul 12 în Liga a II-a, cu 24 de puncte în cont, fără mari speranţe de promovare. În etapa a 21-a (ultima din acest an), care e programată week-end-ul viitor, ardelenii vor evolua în deplasare, la Tg. Jiu, în fieful echipei Viitorul Pandurii. Meciul va avea loc sâmbătă, 7 decembrie, de la ora 11.00.
Aşa cum se cunoaşte, în acest sezon, Dican-jr. (care e debutant în Liga a II-a) a bifat un alt moment important din cariera sa, când „U” Cluj a înfruntat FCSB, în şaisprezecimile Cupei României, în urmă cu exact o lună, pe 29 octombrie. Echipa din Capitală s-a impus atunci la limită pe Cluj Arena, cu 1-0.
Foto: Cristian Cosma – fcuniversitateacluj.ro