duminică, mai 9, 2021
Fotbal Național

Victor Dican rămâne talismanul norocos al echipei „U” Cluj! Fotbalistul vâlcean a contribuit la încă o victorie a ardelenilor

417Vizualizari

• în partida cu fosta ACS Şirineasa, acesta a fost integralist pentru prima oară în actualul sezon al Ligii a II-a

Săptămâna aceasta, s-a reluat campionatul Ligii a II-a. Două dintre meciurile din cadrul etapei a 16-a din sezonul regulat au avut loc joi, 18 februarie. La Tg. Jiu, „U” Cluj a dispus cu scorul de 2-1 (după 1-0, la pauză), de formaţia locală, Viitorul Pandurii, astfel că a revenit în lupta pentru calificare în play-off.
După ce a fost integralist în meciul din optimile Cupei României, cu UTA Arad (câştigat de ardeleni cu 2-1), Victor Dican (20 de ani) a jucat, din nou, pe toată durata celor 90 de minute, pe postul de fundaş dreapta. În tabăra gorjeannă, vâlceanul Cătălin Pîrvulescu (transferat în iarnă de la defuncta Turris-Oltul Tr. Măgurele) nu a fost utilizat deloc de antrenorul Flavius Stoican, el fiind indisponibil în continuare. Altfel, de menţionat mai este faptul că, în duelul de joia aceasta, la cele două linii s-au aflat arbitrii vâlceni Marius Badea și Florin Păunescu.

Victorii pe linie pentru clujeni, în meciurile în care Victor Dican s-a aflat pe teren

Pentru Victor Dican, partida de săptămâna aceasta a fost prima din actualul sezon al Ligii a II-a în care a fost integralist în formaţia clujeană. Până acum, fostul junior din Zăvoi a mai fost utilizat în duelurile cu Pandurii Tg. Jiu (2-0, pe teren propriu), CS Mioveni (1-0, în deplasare) şi Ripensia Timişoara (1-0, acasă).
Fotbalistul vâlcean este, în continuare, un talisman norocos pentru echipa de la poalele Feleacului, în condiţiile în care „U” Cluj a obţinut doar victorii pe linie în meciurile în care acesta a intrat pe teren, dacă punem la socoteală şi cele două succese din tururile precedente ale Cupei României (2-0 cu Unirea Dej şi 8-2 cu Huşana Huşi). Aşa cum se cunoaşte, el a marcat şi un gol pentru gruparea ardeleană, pe 29 noiembrie, în minutul 12 al partidei din deplasare cu Huşana Huşi, din şaisprezecimile Cupei României. Victor Dican a început acel meci ca titular, dar a fost schimbat de antrenorul Costel Enache în minutul 36.