Fotbal Național

Victor Dican se desparte de FC Botoşani! Din noul sezon, mijlocaşul vâlcean va lucra cu o legendă a fotbalului românesc

2.55KVizualizari
De o bună perioadă de timp, Victor Dican (FC Botoşani) se numără printre cei mai curtaţi jucători din campionatul intern. Mijlocaşul defensiv în vârstă de 23 de ani a avut oferte de transfer de la echipe de peste hotare (pe urmele sale fiind Rakow Czestochowa şi Korona Kielce, din Polonia, dar şi o grupare din Ungaria), însă finanţatorul Valeriu Iftime nu şi-a dat acordul pentru plecare. Până la urmă, vâlceanul se va despărţi totuşi de gruparea din Moldova în această vară, dar va evolua în continuare în Superligă.
Astfel, site-ul topBT.ro a dezvăluit că Victor Dican va semna în următoarele zile cu fosta campioană a ţării, Farul Constanţa, unde va avea posibilitatea să lucreze cu o legendă a fotbalului românesc, Gheorghe Hagi. În condiţiile în care se află pe picior de plecare din Moldova, el nici nu a mai fost utilizat duminica trecută, în amicalul cu Ceahlăul Piatra Neamţ, din deplasare, câştigat de FC Botoşani cu scorul de 2-1.
Victor Dican ar fi trebuit să ajungă pe litoral încă din urmă cu 3 ani, când evolua la „U” Cluj. Preşedintele echipei dobrogene, Gică Popescu, a mers special pentru el în Ardeal, dar, deşi s-a înţeles iniţial cu conducerea „şepcilor roşii”, transferul a picat. FC Botoşani l-a achiziţionat apoi, în ianuarie 2022, în schimbul a 250.000 de euro.
Fotbalistul vâlcean a evoluat în 101 partide în toate competiţiile pentru gruparea moldavă, a înscris 6 goluri şi a dat opt pase decisive, fiind de multe ori şi căpitanul echipei. În prezent, Victor Dican este cotat la 650.000 de euro de către site-ul de specializate transfermarkt.com.
Sursă foto: www.sport.ro