Fotbal Național

Victor Dican („U” Cluj), la un pas de Liga I! Patronul unei echipe de top, încântat de fotbalistul vâlcean. „Gata, e al meu!”

735Vizualizari
În curând, fotbalistul vâlcean Victor Dican (21 de ani) şi-ar putea vedea visul împlinit, în speţă, acela de a evolua în Liga I. Potrivit presei centrale, jucătorul legitimat în prezent la „U” Cluj, în Liga a II-a, a devenit „ţinta” numărul 1 a patronului Valeriu Iftime, de la FC Botoşani, care îl doreşte cu orice preţ la echipa sa, chiar din această iarnă, pentru a putea acoperi golul lăsat de plecarea lui Bogdan Racoviţan în Polonia, la Rakow Czestochowa. Omul de afaceri a fost foarte încântat de Victor Dican încă din momentul când l-a sunat prima oară, pentru a-i propune să se alăture lotului antrenat de Marius Croitoru.
„E bun! Are școală! În primul rând, am vorbit cu el și cu părinții lui, e un copil înscris la două facultăți și mi-au căzut toate siguranțele. Eu l-am sunat seara și el mi-a zis că învață, că are un proiect mâine. «Alo, am greșit? Ești fotbalist sau ești inginer, copile?» Gata, e al meu! Vine la mine și la anul zboară! O să-l aflați! Lumea îl știe, dar îl știe puțin, așa. E copil bun, are 21 de ani”, a dezvăluit Valeriu Iftime, la GSP Live.

Fotbalistul vâlcean şi-ar fi dat deja acordul pentru a se transfera la FC Botoşani

Victor Dican este student la două facultăți din cadrul Universității Babeș-Bolyai, ambele la fără frecvență, la Relații Internaționale și Studii Europene, respectiv, la Sport. În 2019, el a luat BAC-ul cu media 9.96, după ce a obţinut note de 10 la Matematică şi Chimie şi 9.90 la Română. Într-un interviu acordat în urmă cu ceva timp pentru liga2.prosport.ro, vâlceanul a susţinut faptul că învăţatul l-a ajutat şi pe terenul de fotbal. Fotbalul e foarte tacticizat și inteligența te ajută să vezi mai bine traseele sau să iei decizii”, a subliniat Victor Dican.
Potrivit site-ului liga2.prosport.ro, fostul junior din Zăvoi şi-ar fi dat deja acordul de a se transfera la FC Botoşani, detaliile mutării urmând a fi puse la punct împreună cu oficialii de la „U” Cluj. Managerul general al grupării din Ardeal, Andrei Cordoş, a şi confirmat interesul echipei de Liga I pentru tânărul fotbalist vâlcean: „Este adevărat că sunt discuții. Mai departe, nu știu ce va fi!”.

Toamna trecută, fostul junior din Zăvoi a bifat câteva selecţii la naţionala U21

În ultimele două sezoane, Victor Dican a fost chiar căpitanul echipei „U” Cluj în câteva meciuri, iar la finele ediţiei trecute a Ligii a II-a a fost declarat atât cel mai bun fotbalist Under 21 din lot, cât şi cel mai bun jucător al formaţiei ardelene, într-un top alcătuit de suporterii de sub Feleac. Potrivit datelor de ordin statistic de pe site-ul liga2.prosport.ro, în ediția 2019-2020 a Ligii a II-a, vâlceanul a evoluat în 20 de meciuri (1622 de minute) și a înscris 3 goluri. Apoi, în sezonul 2020-2021, el a prins 14 partide (989 de minute) și a marcat de 4 ori, iar în campionatul actual, 2021-2022, a evoluat în toate cele 16 meciuri (1179 de minute), în 14 ca titular, și a înscris 2 goluri.
Graţie evoluţiilor sale, toamna trecută, Victor Dican a fost convocat de câteva ori şi de selecţionerul Florin Bratu la lotul naţional Under 21 al României. Fotbalistul vâlcean mai are contract cu „U” Cluj până în vara anului 2024.
Sursă foto: FC Universitatea Cluj