joi, februarie 29, 2024
Handbal

Victoria de senzaţie a Vâlcii în Maramureş – în istoria campionatului! În acest sezon, s-au mai înregistrat doar încă trei succese atât de categorice

383Vizualizari

• 16 goluri a fost diferenţa maximă de scor din ediţia actuală a Ligii Florilor

Victoria pe care SCM Rm. Vâlcea a obţinut-o săptămâna aceasta, contra echipei Minaur Mare (cu 40-24, chiar în deplasare), se numără printre cele mai clare din actualul sezon al Ligii Florilor. De fapt, 16 goluri e diferenţa maximă de scor de până în prezent şi s-a mai consemnat în alte trei meciuri din întrecerea internă. Şi mai interesant este faptul că, prin acest succes, elevele lui Bent Dahl se alătură primelor trei clasate din campionat, care au reuşit, în prealabil, să termine cu un avantaj identic.
Prima care a câştigat la 16 „lungimi” a fost Gloria Bistriţa-Năsăud, adversara de peste două etape a Vâlcii din campionat, iar ulterior şi din optimile Cupei României Râureni. Pe 25 septembrie, în etapa a 5-a, ardelencele au obţinut un succes aproape asemănător cu al SCM-ului, pentru că s-au impus tot în deplasare, dar în faţa unei echipe mult inferioare, CSM Galaţi, cu scorul de 41-25.
În schimb, lidera incontestabilă a clasamentului, CSM Bucureşti, a câştigat la aceeaşi diferenţă pe 7 septembrie, într-un meci din cadrul etapei a 4-a, când a trecut cu scorul de 38-22, pe teren propriu, de HC Zalău. Şi Rapid Bucureşti a obţinut o victorie la fel de categorică, şi tot în Capitală, în etapa a 8-a, când a învins-o cu 35-19 pe SCM Craiova, partida fiind programată pe 27 noiembrie, imediat după turneul final al Euro 2022.
În următoarea etapă, prima din retur, SCM Rm. Vâlcea va juca luni, 30 ianuarie, de la ora 15.00, la Galaţi, în fieful codaşei ierarhiei, şi va avea şansa de a îmbunătăţi performanţa înregistrată miercurea aceasta, în Maramureş. Pe 27 august, în meciul din tur, elevele lui Bent Dahl au dispus „doar” cu 36-26 de gruparea de la malul Dunării, nou-promovată în Liga Florilor, care va retrograda în mod sigur la finele sezonului actual.

În această săptămână, handbalistele vâlcene au stabilit recordul propriu de goluri marcate într-un meci din Liga Florilor

Pe lângă diferenţa mare cu care SCM Rm. Vâlcea a câştigat în Maramureş, formaţia din Sala Traian şi-a egalat recordul de eficacitate din acest sezon, înregistrat în urmă cu două săptămâni, cu Praktiker-Vac, în Grupa D din Liga Europeană, când „municipalele” s-au impus cu 40-30. Pe plan intern, eficienţa arătată în această săptămână este cea mai ridicată din ultimii doi ani, dacă exceptăm meciul de 80 de minute cu Rapid Bucureşti, din semifinalele ediţiei trecute a Cupei României, care a avut loc pe 21 mai 2022, la Mioveni. Partida s-a încheiat cu 41-39 pentru „municipale”, dar, la sfârşitul celor 60 de minute regulamentare, scorul a fost doar 27-27, ceea ce înseamnă că „salba” de 40 de „boabe” de la Baia Mare este chiar unică. În Liga Florilor, recordul anterior de goluri marcate de vâlcence era de 38 şi a fost stabilit pe teren propriu, cu Măgura Cisnădie. Duelul cu gruparea sibiană a avut loc pe 16 decembrie, în etapa a 9-a, şi s-a încheiat cu 38-32 pentru SCM.
Sursă foto: Facebook SCM Rm. Vâlcea