Fotbal Național

Viitorul Dăești a bătut-o pe CSM Deva și a prins podiumul în Liga a III-a. George Neacșu și Cristi Munteanu – super-goluri!

322Vizualizari
Vineri, 30 aprilie, în ultima rundă a Ligii a III-a, Viitorul Dăești a obținut toate cele trei puncte puse în joc în meciul pe care l-a disputat în deplasare, pe Stadionul „CFR”, din Simeria, împotriva echipei CSM Deva. Adi Popa & Co. au câștigat partida cu scorul de 2-1 (după 1-1, la pauză), iar grație acestei victorii au încheiat sezonul regulat pe locul 3 în Seria 7.

Echipa de la Fedeleșoiu – condusă din minutul 12, după ce a încasat un gol ca la juniori

Confruntarea cu echipa antrenată de Ștefan Nanu a început însă cum nu se putea mai prost pentru fotbaliștii de la Fedeleșoiu. Vâlcenii au primit gol chiar la prima ocazie a adversarilor, în minutul 12. După o lovitură liberă de pe partea dreaptă, de la peste 30 de metri, mingea a fost centrată în suprafața de pedeapsă, iar Bruno Vasiu a înscris nestingherit, din apropierea careului mic. Deveanul a profitat din plin de apatia fundașilor de la Viitorul Dăești și de lipsa totală de marcaj (mai rău ca la juniori, nenică!), astfel că s-a trezit singur cu mingea la picior, la 7-8 metri, și nu a avut de îndeplinit decât o simplă formalitate: 1-0.

George Neacșu a egalat în minutul 45, printr-o execuție spectaculoasă, de Liga Campionilor

Cele două echipe au intrat totuși la egalitate la vestiare, după ce Viitorul Dăești a marcat cu puțin timp înainte de pauză, în minutul 45. Antrenorul-jucător Adi Popa a trimis o centrare înaltă spre careul hunedorenilor, de la jumătatea terenului, un fundaș advers a respins mingea cu capul, până la George Neacșu, care a prins un șut fantastic, de la circa 17 metri, aproape de vinclu, la care portarul de la CSM Deva s-a arcuit spectaculos, însă fără a reuși să respingă balonul: 1-1.

Cristi Munteanu a adus victoria vâlcenilor cu un șut senzațional, de la circa 30 de metri

Scorul final a fost stabilit de veteranul Cristi Munteanu (40 de ani), în minutul 84. După o fază prelungită de atac a vâlcenilor, acesta a șutat puternic, pe jos, de la aproximativ 30 de metri, mingea a trecut prin apărarea deveană și a intrat în plasă, lângă bara laterală din stânga a porții adverse, goal-keeper-ul hunedorean plonjând, din nou, doar pentru… fotografi: 1-2.
Viitorul Dăești este singura echipă din Vâlcea care a reușit să-l învingă astfel pe Ștefan Nanu în acest sezon, în precedentele cinci partide CSM Deva având două victorii (ambele cu Minerul Costești) și trei remize (două cu Flacăra Horezu și una la Fedeleșoiu, în tur).

Dacă Adi Popa & Co. ar fi învins la Cisnadie, Viitorul Dăești ar fi sărbătorit acum nu clasarea pe locul 3, ci calificarea în play-off-ul pentru promovare

După un retur în care a pierdut singurele două meciuri care contau, cu Viitorul Șelimbăr (0-2) și Măgura Cisnădie (2-4), echipe care au terminat pe primele două locuri în Seria 7 și vor juca mai departe în play-off-ul pentru promovare în Liga a II-a, Viitorul Dăești și-a redresat situația pe final și a prins podiumul, in extremis. Pentru a ocupa locul 3, pe lângă victoria cu CSM Deva, Adi Popa & Co. mai aveau nevoie însă ca Gaz Metan Mediaș 2 și Gilortul Tg. Cărbunești să nu câștige în ultima etapă, contra fruntașelor Seriei 7. Lucru care s-a și întâmplat, în ambele partide ale rivalelor înregistrându-se remize: Gaz Metan Mediaș 2 a condus-o pe lideră, dar a fost egalată pe final (1-1), în timp ce vicelidera a marcat în poarta echipei gorjene în minutul 90+5, iar duelul s-a încheiat cu scorul de 2-2. Ironia sorții, așadar, tocmai Măgura Cisnădie a propulsat-o acum pe Viitorul Dăești pe podium!
Dincolo de această clasare, trebuie menționat faptul că, după etapa a 16-a, când Măgura Cisnădie a învins-o clar pe Viitorul Dăești și a rezolvat problema locului 2 (poziție pe care e greu de crezut că și-a mai dorit-o cu adevărat vreo altă echipă dintre cele aflate în partea superioară a clasamentului, având în vedere ce înseamnă Liga a II-a din punct de vedere financiar), formația sibiană a fost doar cu gândul la barajul pentru promovare, așa că a mai pierdut din avansul de 11 puncte pe care îl avea în acel moment față de gruparea de la Fedeleșoiu. Iar dacă luăm în calcul și faptul că FRF anunțase între timp că nimeni nu va mai retrograda direct, ultimele două runde ale sezonului regulat n-au mai avut practic nicio miză și s-au mai jucat doar pentru palmares. Prin cele două victorii pe care le-a reușit pe finalul campionatului, Viitorul Dăești a „țâșnit” din pluton și a terminat până la urmă pe treapta a treia.
Și mai sunt două aspecte foarte importante ce trebuie trecute în revistă! Primul: față de Măgura Cisnădie, Viitorul Dăești se afla la finele anului 2020 la cinci puncte în spate, iar în prezent, când sezonul regulat s-a încheiat, e la… șase „lungimi”, în condițiile în care sibienii au obținut doar o remiză în ultimele două runde. Al doilea: ținând cont de diferența față de Măgura Cisnădie de la final, rezultă că, dacă Adi Popa & Co. ar fi avut o altă abordare în meciul direct cu gruparea sibiană, din etapa a 16-a, și ar fi câștigat, acum, fotbaliștii de la Fedeleșoiu ar fi sărbătorit nu clasarea pe locul 3 (care nu duce totuși nicăieri!), ci chiar calificarea în play-off-ul pentru promovare în Liga a II-a. Iar asta în pofida parcursului mai slab din tur! De partida de la Cisnădie a depins practic soarta Viitorului Dăești în acest campionat. Cu o victorie în acel meci, se putea salva tot sezonul!