miercuri, ianuarie 19, 2022
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti a câştigat şi în Treapt şi e Number One în 2021! Fiul Horezului, Adi Popa, a netezit drumul spre această nouă victorie

437Vizualizari
Vineri, 3 decembrie, pe stadionul „Treapt”, din Horezu, a avut loc meciul dintre echipa locală Flacăra şi Viitorul Dăeşti. Aşa cum era de aşteptat, lidera Seriei a VI-a din Liga a III-a a profitat din plin de lipsa de formă a formaţiei antrenate de Narcis Enăchescu şi s-a impus din nou, cu 3-1 (după 1-0, la pauză). Rezultatul a fost identic cu cel consemnat în tur, la Fedeleşoiu, însă evoluţia scorului a fost puţin diferită. În prima partidă din acest sezon dintre cele două grupări vâlcene, „olarii” au marcat golul de onoare la 3-0, în timp ce acum au punctat când era 2-0.

Parcă „pentru a răsuci şi mai mult cuţitul în rana echipei din Treapt” – doar o umbră a trupei strong din sezoanele precedente, cel care a deschis scorul pentru Viitorul Dăeşti, în minutul 23, a fost chiar Adrian Popa, fiul Horezului, trecut între timp în tabăra adversă. Celelalte trei goluri ale meciului s-au înscris imediat după pauză, mai precis în primele 10 minute din repriza secundă. Astfel, Lucian Iordache, căpitanul liderei, a punctat pentru 2-0, în minutul 47, după care Raul Nistor a redus din handicap pentru Flacăra Horezu, în minutul 52, din penalti. Scorul final a fost stabilit de Florin Costea, în minutul 55.

În urma acestui rezultat, Viitorul Dăeşti a încheiat anul 2021 pe primul loc în Seria a VI-a, cu 37 de puncte adunate, în 15 etape, pe poziţia secundă aflându-se marea rivală în bătălia pentru promovare, CSM Slatina (36). De partea cealaltă, Flacăra Horezu are doar 14 puncte şi se află pe penultima treaptă a clasamentului, de pe care se retrogradează direct la judeţ.