sâmbătă, aprilie 13, 2024
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti a suferit cea de-a doua înfrângere în actualul sezon, dar rămâne lideră în Liga a III-a

1.15KVizualizari
Runda inaugurală din returul sezonului regulat al Ligii a III-a a fost cu ghinion pentru Viitorul Dăeşti, care a pierdut cel de-al doilea meci din actualul campionat. Sâmbătă, 30 octombrie, trupa antrenată de Adi Popa şi Marian Deaconescu a fost învinsă, în deplasare, de ACSO Filiaşi, cu scorul de 2-1, toate cele trei goluri fiind marcate în cea de-a doua repriză.
Din păcate, vâlcenii nu au putut să profite de starea de oboseală a adversarilor şi să-şi treacă în cont un nou rezultat pozitiv. Aşa cum se cunoaşte, gruparea doljeană a jucat, marţea aceasta, un meci de 120 de minute, urmat de penaltiuri, cu FC Hermannstadt, în Cupa României, la finele căruia a bifat o calificare istorică în sferturile competiţiei KO. După acea partidă, antrenorul principal Mario Găman a plecat la Pandurii Tg. Jiu, iar la conducerea tehnică a echipei ACSO Filiaşi a fost instalat fostul secund, Alin Pîrvuică.

Doljenii au marcat în minutele 53 şi 56, iar Lucian Iordache a redus din handicap, în minutul 73, din penalti

Chiar dacă fotbaliştii doljeni au avut o posesie mai bună şi mai multe faze de poartă, în ambele părţi ale meciului, prima repriză s-a încheiat cu un rezultat alb şi nimeni nu se gândea la un nou eşec al echipei Viitorul Dăeşti. Imediat după pauză, ACSO Filiaşi a înscris însă de două ori în decursul a doar patru minute (53 şi 56), prin Alin Şerban şi, respectiv, Vlăduţ Popa, iar obiectivul conducătorilor vâlceni de a nu pierde s-a năruit. Trupa de la Fedeleşoiu a redus din handicap în minutul 73, dintr-un penalti transformat de Lucian Iordache (căpitanul echipei) – FOTO, dar n-a mai izbutit să marcheze şi golul egalizator până la final.

În pofida înfrângerii înregistrată la Filiaşi, Viitorul Dăeşti rămâne lideră în Seria a VI-a din Liga a III-a, cu 22 de puncte. Pe locul secund în clasament se află marea rivală, CSM Slatina (21), în timp ce locurile 3-4, care asigură, de asemenea, prezenţa în play-off, sunt ocupate de Sporting Roşiori şi Vediţa Coloneşti (ambele cu câte 14 puncte în cont).