vineri, ianuarie 22, 2021
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti, debut de campionat sub aşteptări, având în vedere valoarea jucătorilor. Echipa de la Fedeleşoiu, departe de locul 2

106Vizualizari
Viitorul Dăeşti a pierdut uluitor meciul de la Tg. Cărbuneşti (2-5), unde elevii lui Gabriel Mangalagiu n-au jucat nimic până la pauză, când au încasat patru goluri, fapt ce i-a făcut pe gorjeni să aibă parte de o repriză secundă fără emoţii. O partidă ce trebuia să însemne începutul revirimentului s-a transformat într-un nou coşmar pentru vâlceni. Fotbaliştii de la Fedeleşoiu au fost groggy, în faţa unei echipe care tocmai încasase şase goluri cu patru zile în urmă, în meciul cu Gaz Metan Mediaş 2, din deplasare. La aproape un an distanţă de la partida precedentă dintre cele două echipe (pe 8 noiembrie 2019, Viitorul Dăeşti s-a impus cu 4-2, la Fedeleşoiu), gorjenii şi-au luat revanşa cu un rezultat mai mare. Aşa cum se cunoaşte, cele două nu s-au mai înfruntat şi în returul sezonului trecut, în condiţiile în care campionatul s-a întrerupt din cauza pandemiei de Covid-19.
Trupa de la Fedeleşoiu se află la a treia înfrângere consecutivă în Liga a III-a. Practic, în campionat, Viitorul Dăeşti n-a învins-o decât pe conjudeţeana Minerul Costeşti (2-0), în runda inaugurală a sezonului. În rest, înfrângeri pe linie: cu Horezu (1-3), Şelimbăr (1-3), iar acum la Tg. Cărbuneşti. Din păcate, deşi Viitorul Dăeşti trebuia să fie echipa vâlceană capabilă să se bată pentru unul dintre primele două locuri în Seria 7, până în prezent este departe de acest deznodământ… După un debut pozitiv, fără gol încasat în faţa formaţiei Minerul Costeşti, în Cupa României şi în Liga a III-a, Florin Costea & Co. au intrat, din nou, în pasa proastă din sezonul trecut, cu „boabe” încasate pe bandă rulantă: 11 în total, în trei meciuri (cea mai slabă apărare, la egalitate cu nou-promovata CSM Jiul Petroşani). Semn că problemele din defensivă încă nu au fost reglate şi afectează în continuare, din plin, efortul jucătorilor din atac.