Fotbal Național

Viitorul Dăeşti, două înfrângeri la zero în faţa echipei AFC Odorheiu Secuiesc, în barajul pentru promovare în Liga a II-a

912Vizualizari
Sâmbătă, 28 mai, Viitorul Dăeşti a pierdut şi cel de-al doilea meci cu AFC Odorheiu Secuiesc, din semifinalele barajului de promovare în Liga a II-a. Echipa din Harghita s-a impus, din nou, tot cu scorul de 1-0, la fel ca şi în tur, la Rm. Vâlcea. De această dată, unicul gol a fost marcat de Ionuţ Bobea, în minutul 87, care a primit mingea în apropiere de colţul terenului, a înşirat trei fotbalişti vâlceni pe linia de fund şi a înscris uluitor, dintr-un unghi foarte greu.
Aşa cum se cunoaşte, la fel de neaşteptat au punctat harghitenii şi miercuri, 25 mai, pe stadionul din Zăvoi, când Denis Guţă a preluat balonul în centrul careului de 16 metri şi a fost mai rapid decât fundaşii de la Viitorul Dăeşti, marcând din 3 metri, pe sub portarul Iustin Lungu. Două goluri ciudate care au pecetluit soarta unei „duble” în care formaţia de la Fedeleşoiu, deşi a pornit totuşi ca favorită, n-a reuşit să înscrie vreun gol şi a fost eliminată din barajul pentru promovare în Liga a II-a.

La Odorheiu Secuiesc, formaţia de la Fedeleşoiu a avut trei ocazii mari de a întoarce soarta calificării în favoarea sa

La Odorheiu Secuiesc, Viitorul Dăeşti a avut trei ocazii mari de a întoare însă soarta calificării în favoarea sa, dar le-a irosit pe toate. În minutul 24, Octavian Vasile l-a lansat bine pe Florian Pîrvu în suprafaţa de pedeapsă, acesta a tras cu stângul, pe lângă portarul Albert Popa, ieşit în întâmpinare, dar şutul a fost prea slab, iar un jucător harghitean a respins mingea din faţa porţii. În minutul 37, Cristian Munteanu a centrat lung de pe partea stângă, Octavian Vasile a trimis mingea în careul de 16 metri, iar Adrian Popa a reluat din cădere, însă mingea s-a dus pe lângă poarta goală. În minutul 55, antrenorul-jucător Adrian Popa a preluat în suprafaţa de pedeapsă, a şutat de la 12 metri, dar balonul a lovit bara din stânga porţii echipei gazdă, aproape de vinclu. În minutul 59, şi AFC Odorheiu Secuiesc a irosit o şansă de a înscrie, când Alexandru Popa a reluat cu capul, din 4 metri, însă mingea a lovit bara transversală.

Viitorul Dăeşti a terminat meciul din acest week-end cu doi jucători eliminaţi, ambii în ultimele minute de joc

Altfel, de menţionat mai este faptul că Viitorul Dăeşti a terminat meciul din acest week-end cu doi jucători eliminaţi, ambii în ultimele minute de joc. În minutul 87, Alin Şerban (fotbalist împrumutat în iarnă de la CS Mioveni) a văzut cel de-al doilea cartonaş galben şi implicit pe cel roşu. Apoi, imediat după ce AFC Odorheiu Secuiesc a înscris, veteranul Cristian Munteanu (41 de ani) şi-a pierdut cumpătul şi l-a lovit pe marcatorul golului din tabăra adversă, astfel că arbitrul Eduard Ioniţă (din Galaţi) i-a arătat direct cartonaşul roşu jucătorului de la Fedeleşoiu. Aşa cum se cunoaşte, formaţia vâlceană a terminat şi manşa tur în inferioritate numerică, după ce fundaşul Vlad Mocioacă a fost eliminat tot pe final, în minutul 80.
Viitorul Dăeşti a început meciul de la Odorheiu Secuiesc cu următorul „unsprezece”: Iustin Lungu – Cătălin Grosu, Cătălin Pîrvulescu, Cristian Munteanu, Samson Nwabueze, Florian Pîrvu, Ovidiu Popescu, Octavian Vasile, Alin Călin, Alin Şerban, Adrian Popa. Rezervele echipei vâlcene au fost Cătălin Păuşescu (portar), Alexandru Mitru, Dan Fierbinţeanu, Gabriel Precup, Grigore Ceapă, Thiago Garcia Cardoso, Florin Cioablă, Florin Costea.

AFC Odorheiu Secuiesc vs CSM Slatina se vor bate pentru Liga a II-a, pe 4 şi 8 iunie

Graţie celor două succese parcă trase la indigou în faţa Viitorului Dăeşti (de două ori cu 1-0), AFC Odorheiu Secuiesc s-a calificat în finala barajului de promovare în Liga a II-a, unde o va întâlni pe CSM Slatina. După 2-0 în deplasare, formaţia antrenată de Ovidiu Burcă s-a impus cu acelaşi scor şi în returul de pe teren propriu, în faţa dâmboviţenilor de la FC Pucioasa. Confruntările dintre cele două câştigătoare ale Seriilor a V-a şi a VI-a din Liga a III-a vor avea loc pe 4 şi 8 iunie, conform tragerii la sorţi primul meci fiind programat pe terenul echipei din judeţul Olt.