vineri, februarie 26, 2021
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti, fără „gloanţe” în deplasarea de la Pâncota

561Vizualizari

În această după amiază, Viitorul Dăeşti a evoluat în deplasare, în etapa a 11-a a Ligii a III-a. Echipa antrenată de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă a avut parte, din nou, de un drum lung, până în vestul ţării, pentru a înfrunta pe Şoimii Lipova. Partida s-a disputat la Pâncota şi s-a încheiat cu victoria clară a formaţiei arădene, care s-a impus cu scorul de 4-0 (după 1-0, la pauză).

Şoimii Lipova a deschis scorul în minutul 23

Arădenii au avut prima fază de gol a duelului în minutul 11, când Vlad Filimon a centrat de pe partea stângă, iar Alin Bucei a respins mingea în corner, de la colţul scurt. Peste trei minute, fotbaliştii de la Şoimii Lipova şi-au creat o nouă ocazie: Victor Prună a pătruns periculos în suprafaţa de pedeapsă, dar şutul său a fost reţinut de portarul Alex Marinoiu. Vâlcenii au avut prima replică în minutul 18, când, după o centrare a lui Gabriel Rizea, golgheterul Florin Costea a şters mingea cu capul, dar a trimis-o mult pe lângă poartă. În minutul 22, arădenii au fost încă o dată aproape de gol, prin Darius Dolga, care a reluat cu capul, din dreptul punctului de la 11 metri, o centrare a lui Norbert Polgar, pe lângă spaţiul porţii vâlcene.
Primul gol al echipei gazdă a picat în minutul 23: Vlad Filimon a centrat, Andrei Sulea a preluat mingea pe partea dreaptă, a intrat în careul dăeştenilor şi a şutat puternic, portarul Alex Marinoiu a respins mingea, dar Andrei Banyoi a fost atent şi a expediat-o direct sub transversală, din 8 metri: 1-0. Imediat după ce au deschis scorul, arădenii şi-au mai creat alte două bune oportunităţi în faţa buturilor echipei noastre. În minutul 26, după o pasă primită de la Cristian Lazea, Denis Rusu a tras peste transversală, de la marginea careului de 16 metri, iar, după câteva zeci de secunde, nici Andrei Sulea n-a găsit cadrul porţii şi a trimis de puţin pe lângă o minge aşezată de Andrei Banyoi.
Dăeştenii au avut cea mai mare ocazie de gol a primei reprize în minutul 32, când Raul Horumbă a executat o lovitură liberă de pe partea stângă, iar Alin Bucei a reluat mingea, cu capul, din 13 metri, pe lângă poartă. În minutele 40 şi 43, Florin Istrate le-a dat, din nou, emoţii elevilor lui Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă, prin două şuturi din preajma liniei de 16 metri: prima oară, mingea a trecut pe lângă bară, iar apoi goal-keeper-ul Alex Marinoiu a fost la post.

Arădenii au punctat de încă trei ori după pauză

Imediat după revenirea de la vestiare, în minutul 48, George Neacşu l-a lansat foarte bine în adâncime pe Florin Costea, pe partea dreaptă, iar fostul fotbalist din Liga I a şutat din 13 metri, la colţul lung, pe lângă portarul Adelin Iliescu, dar şi pe lângă bară. Defensiva echipei Viitorul Dăeşti a fost făcută şah-mat în minutul 53, când Denis Rusu a pătruns în careu, pe stânga, a driblat doi fundaşi vâlceni şi a şutat pe jos, la colţul lung, fără speranţe pentru Alex Marinoiu, astfel că a majorat avantajul formaţiei arădene: 2-0. Pe val după cel de-al doilea gol marcat, Şoimii Lipova a continuat să fie periculoasă, iar în minutul 59 acelaşi Denis Rusu a fost aproape de a realiza „dubla”, când a şutat din 10 metri, la colţul lung, după o centrare a lui Florin Istrate, dar mingea a fost respinsă de Alex Marinoiu.
Tânărul portar de la Fedeleşoiu n-a mai avut însă ce face în minutul 61, când arădenii au pornit în viteză pe un contraatac, declanşat de Vlad Filimon, continuat de Denis Rusu şi finalizat de Florin Istrate, care a pătruns în careul de 16 metri şi a înscris de la 8 metri, cu un şut la colţul scurt, mingea a lovit mai întâi bara, iar apoi a intrat în plasă: 3-0. Ulterior, în minutul 64, în urma unui corner executat de Florin Istrate, Andrei Sulea a reluat balonul cu capul, dar de puţin pe lângă poartă. Şoimii Lipova a marcat, din nou, în minutul 73, după ce Vlad Filimon a trimis o pasă în suprafaţa de pedeapsă, Andrei Banyoi a fost mai rapid decât Alin Bucei şi a expediat mingea imparabil, cu stângul, din 12 metri, sub transversală: 4-0. Deşi soarta meciului era deja pecetluită, elevii lui Flavius Sabău n-au oprit deloc motoarele şi au mai avut o altă ocazie de gol, în minutul 79: Victor Prună a centrat, Andrei Banyoi a reluat balonul cu capul, iar Alex Marinoiu l-a reţinut.
În minutele 80 şi 85, Viitorul Dăeşti a beneficiat de două şanse de a marca măcar golul de onoare. Prima oară, după o lovitură liberă de la 22 metri, executată de Lucian Iodache, mingea a lovit zidul, a ajuns la Marian Roşianu, pe partea stângă, dar acesta a şutat pe lângă. Apoi, Gabriel Rizea a tras de la 18 metri, dar balonul a fost prins de Raul Buta, nou intrat între buturile arădenilor.

Dăeştenii, primul meci fără gol marcat în Liga a III-a

Astfel s-a scris istoria acestui meci în care echipa vâlceană a prins o zi cu adevărat neagră şi a suferit cea mai drastică înfrângere din actualul sezon. Partida de la Pâncota, cu Şoimii Lipova, a fost şi prima din Liga a III-a pe care fotbaliştii pregătiţi de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă au terminat-o cu ZERO goluri marcate.
În duelul de la Pâncota, pentru Viitorul Dăeşti au evoluat următorii jucători: Alex Marinoiu – Săraru (Cătălin Dobre’75), Lucian Iordache, Alin Bucei, Marian Roşianu, Gabriel Rizea, Robert Pîrvu, Andrei Dima (Robert Talpoş ’69), George Neacşu, Raul Horumbă (Ionuţ Marian ’62), Florin Costea (Ştefan Paşoi ’69).
În următoarea rundă din Liga a III-a, care va avea loc week-end-ul viitor, Viitorul Dăeşti va juca, pe teren propriu, împotriva echipei Gilortul Tg. Cărbuneşti. Meciul cu formaţia gorjeană – ultima clasată din Seria a IV-a – este programat vineri, 8 noiembrie, de la ora 14.00, pe stadionul de la Fedeleşoiu.