sâmbătă, aprilie 13, 2024
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti – favorită în „dubla” contra câştigătoarei Seriei 5, din semifinalele barajului pentru Liga a II-a. Primul meci – miercurea aceasta, la Fedeleşoiu

760Vizualizari
Viitorul Dăeşti s-a calificat pentru a doua oară consecutiv la barajul pentru promovare în Liga a II-a, tot de pe locul secund în Seria 6, la fel ca în sezonul trecut. Şi de această dată, potrivit „ţintarului” stabilit de FRF, echipa de la Fedeleşoiu o va înfrunta în semifinale pe câştigătoarea Seriei 5. În sezonul 2022-2023, în fruntea acelei grupe s-a clasat CS Blejoi, o formaţie total necunoscută microbiştilor vâlceni, ce reprezintă o comună cu o populaţie de 3600 de locuitori (conform recensământului din 2011, atunci când Dăeştiul a avut doar 3000), aflată la 6 km de Ploieşti, reşedinţa de judeţ a Prahovei. Poziţia e asemănătoare cu a Dăeştiului, localitate limitrofă a municipiului Rm. Vâlcea.
Viitoarea adversară a formaţiei de la Fedeleşoiu se află la cel de-al treilea campionat la nivel naţional, iar în precedentele două a avut, de asemenea, evoluţii notabile. În ediţia 2020-2021, CS Blejoi a terminat pe locul 3 în Seria 5, la doar 1 punct în spatele grupării AS SR Municipal Braşov, care a participat la barajul pentru promovare în Liga a II-a. În 2021-2022, prahovenii au ratat calificarea în play-off, deoarece au încheiat pe poziţia a cincea în Seria 5, la patru „lungimi” de ocupanta locului 4, pe care s-a clasat Sepsi OSK Sf. Gheorghe II. Ulterior, CS Blejoi a fost campioana play-out-ului.

CS Blejoi a dominat autoritar Seria 5 şi a încheiat cu 14 puncte avans faţă de locul 2

În acest campionat, echipa antrenată de Răzvan Vlad a dominat autoritar atât sezonul regular (la finele căruia a avut un avans de 10 puncte faţă de vicelidera CSO Plopeni), cât şi play-off-ul, când ecartul a crescut la 14 „lungimi”. Prin prisma faptului că adversara nu dispune însă de nume sonore în lot şi nici nu are vreun „stranier”, Viitorul Dăeşti va porni în mod cert ca favorită în această „dublă”. În acest sens, e suficient să amintim că, pentru gruparea de la Fedeleşoiu, evoluează mulţi jucători cu ştate de serviciu la nivel naţional. Cei mai cunoscuţi sunt foştii divizionari A Mihai Costea şi Cristi Munteanu (ultimul fiind chiar antrenorul-jucător al echipei vâlcene).
Ambele meciuri din semifinalele barajului pentru promovare în Liga a III-a se vor disputa în această săptămână. În condiţiile în care Viitorul Dăeşti a terminat play-off-ul pe un loc inferior, primul duel contra formaţiei CS Blejoi este programat miercuri, 24 mai, de la ora 18.00, la Fedeleşoiu. Sâmbătă, 27 mai, de la 17.30, va fi rândul echipei prahovene să fie gazdă, în manşa retur.

Nu doar Viitorul Dăeşti participă pentru a doua oară la barajul pentru Liga a II-a! Două echipe se află chiar la a treia tentativă consecutivă de a promova

Viitorul Dăeşti va participa pentru a doua oară consecutiv la barajul de promovare în Liga a II-a. La nivel naţional, nu doar gruparea vâlceană a reuşit o asemenea performanţă, alte opt grupări aflându-se în aceeaşi situaţie. Este vorba de Foresta Suceava (Seria 1), CS Afumaţi (Seria 3), CS Tunari şi SC Popeşti Leordineni (Seria 4), CSM Deva (Seria 7), CSM Reşiţa (Seria 8), Corvinul Hunedoara (Seria 9) şi FC Bihor Oradea (Seria 10). În sezonul trecut, ultima echipă amintită în această listă a purtat denumirea CAO Oradea, o titulatură de legendă a fotbalului românesc.
Mergând mai înapoi, în urmă cu doi ani (când FRF organizat pentru prima oară Liga a III-a într-un asemenea sistem competiţional), pe lista performerelor regăsim două echipe (Foresta Suceava şi CS Afumaţi), care vor bifa astfel a treia participare consecutivă la barajele pentru promovare în Liga a II-a, dar şi pe ACSO Filiaşi şi Şoimii Lipova, care luptă acum din nou pentru Liga a II-a, după încercarea eşuată din sezonul 2020-2021.