Fotbal Județean

Viitorul Dăeşti îl vrea pe Robert Talpoş, unul dintre cei mai buni juniori A1 de la Cozia Călimăneşti

413Vizualizari

Viitorul Dăeşti se află într-o perioadă de căutări, pentru a alcătui cel mai bun lot pentru startul Ligii a III-a. Echipa fondată de George Popolan are probleme în special în ceea ce priveşte găsirea celor mai buni jucători tineri. Aşa cum se cunoaşte, la acest nivel, FRF obligă echipele să aibă câte trei jucători Under 19 pe teren, pe toată durata partidei, ceea ce înseamnă că grupările trebuie să dispună de cel puţin şase fotbalişti tineri.
Printre „mânjii” pe care Gabriel Mangalagiu îi testează în această perioadă se numără şi Robert Talpoş (de la echipa de juniori A1, Cozia Călimăneşti). Acesta a fost cel mai bun jucător de pe teren şi în meciul de miercurea trecută, cu Aripi Piteşti (7-1). Pentru a-l transfera, campioana Vâlcii trebuie să achite însă o grilă care poate ajunge şi la două mii de euro. Cealaltă variantă ar fi să-l ia sub formă de împrumut, pe un sezon. „Ar fi foarte bine pentru Talpoş să joace la Liga a III-a, dacă se pregăteşte bine. La Cozia, era printre cei mai buni, ştiu asta, l-am şi văzut, pentru că altfel nu-l chemam la probe. Vom vedea care e situaţia lui”, a spus Mangalagiu. „Până în acest moment, în ceea ce-i priveşte pe jucătorii tineri, îi avem deja la dispoziţie pe Dima (n.r.: căruia Minerul Costeşti i-a dat acordul chiar miercurea trecută), Marinoiu (portar), Rizea, Roşianu şi Negoiţă. Altfel, îl mai avem în atenţie şi Mocioacă. Toate celelalte variante nu sunt deloc sigure, aşa că mai căutăm!”, a încheiat Gabriel Mangalagiu.
„În afara lui Florin Costea, nu vor mai veni alte nume mari, pentru că, din acest punct de vedere, suntem aproape OK. Încă mai căutăm însă juniori şi am avut foarte mulţi tineri în probe în ultima perioadă. Doar antrenorul va decide asupra cărora ne vom opri la final, nu altcineva! Ceilalţi oameni din jurul echipei se ocupă de chestii organizatorice, în timp ce antrenorul de alcătuirea lotului! El ştie că trebuie să avem 20-21 de jucători buni pentru Liga a III-a”, a adăugat George Popolan.