luni, martie 8, 2021
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti nu mai ştie să câştige acasă! Vâlcenii s-au împiedicat şi de CSC Dumbrăviţa

938Vizualizari

Viitorul Dăeşti nu a simţit, nici în această după amiază, gustul dulce al victoriei, în partida cu CSC Dumbrăviţa, care a avut loc pe stadionul de la Fedeleşoiu. Duelul s-a încheiat doar la egalitate, 3-3 (după ce vâlcenii au condus însă cu 1-0, la pauză), defensiva fiind, din nou, punctul slab al formaţiei noastre. De menţionat este totuşi faptul că meciul s-a desfăşurat pe un teren îmbibat de apă, care le-a pus probleme serioase la construcţie fotbaliştilor antrenaţi de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă.

Vâlcenii au condus cu 1-0 la pauză, după golul lui George Neacşu

Echipa fondată de George Popolan a terminat prima repriză în avantaj, printr-un gol înscris în minutul 20, de George Neacşu: 1-0. Din păcate pentru vâlceni, lucrurile au luat o turnură nefavorabilă după pauză. Timişenii au restabilit egalitatea în minutul 55, când o centrare de pe partea stângă a fost reluată în plasă, cu capul, din 8 metri, de Octavian Drăghici: 1-1.
Rănită în orgoliu, Viitorul Dăeşti a revenit rapid în ofensivă, iar în minutul 63 a preluat din nou conducerea, prin Florin Costea (2-1), un gol care părea că va aduce liniştea pe teren şi în tabăra vâlceană. Peste doar câteva minute, „Cioară” s-a aflat din nou într-o situaţie favorabilă de a înscrie, când a şutat din colţul careului de 6 metri, dar mingea a fost respinsă de portarul advers, după care a sărit în mijlocul suprafeţei de pedeapsă, unde nu s-a aflat însă niciun alt fotbalist vâlcean pentru a o trimite în plasă, astfel că adversarii au îndepărtat pericolul.

Raul Horumbă a restabilit egalitatea in extremis, în minutul 93

Contrar cursului jocului, CSC Dumbrăviţa marcat din nou, în minutul 80, prin Andrei Făgărăşanu, după o greşeală în lanţ în defensiva vâlceană (2-2). Mai mult decât atât, în minutul 90, oaspeţii au beneficiat de un penalti, pe care Octavian Drăghici a reuşit să-l transforme în gol, chiar dacă portarul de la Viitorul Dăeşti, Alex Marinoiu, a ghicit colţul şi chiar a atins mingea cu vârful degetelor: 2-3. Până la urmă, fotbaliştii lui George Popolan au reuşit să smulgă totuşi un punct din acest duel, după ce Raul Horumbă a marcat, în minutul 90+3, direct din corner: 3-3!
Finalul meciului a fost unul cu adevărat incendiar, fiecare echipă având, pe rând, şansa de a obţine victoria mult dorită! Mai întâi, portarul Alex Marinoiu a respins miraculos un şut din 15 metri al unui jucător timişean, iar ulterior, pe contraatac, Florin Costea n-a ajuns la o centrare înaltă trimisă de pe partea stângă. Partida s-a încheiat astfel la egalitate, „un rezultat echitabil”, cum au recunoscut şi spectatorii prezenţi în tribună, având în vedere că fiecare combatantă s-a aflat la conducere şi putea da lovitura in extremis.

Vinerea viitoare, dăeştenii au o nouă deplasare lungă, în Timiş

După această remiză, Viitorul Dăeşti a ajuns la cel de-al cincilea meci consecutiv fără succes în Liga a III-a. Mai mult decât atât, fotbaliştii antrenaţi de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă au uitat complet să mai câştige pe teren propriu, unde au înregistrat trei rezultate de egalitate în ultimele trei meciuri: cu LPS Cetate Deva (1-1), Fortuna Becicherecu Mic (2-2), iar acum, cu CSC Dumbrăviţa (3-3).
În acest moment, campionii Vâlcii din sezonul trecut au 9 puncte în cont şi ocupă locul 9 în Seria a IV-a. În următoarea rundă din Liga a III-a, Viitorul Dăeşti va juca în deplasare, la ACS Ghiroda şi Giarmata Vii. Meciul de pe terenul formaţiei timişene e programat vineri, 11 octombrie, de la ora 15.00.