duminică, decembrie 5, 2021
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti nu şi-a reglat încă problemele din defensivă. Vâlcenii au încasat trei goluri la Hunedoara, într-un meci interzis cardiacilor!

885Vizualizari
Sâmbătă, 7 martie, Viitorul Dăeşti a disputat primul meci din returul Ligii a III-a. Trupa antrenată de Gabriel Mangalagiu, Lucian Giurcă şi Dragoş Geantă a evoluat în deplasare, în fieful formaţiei CS Hunedoara. Partida de pe Stadionul „Michael Klein” s-a încheiat la egalitate, cu scorul de 3-3 (după 2-1, la pauză, pentru gruparea pregătită de Raul Spătaru). În acest duel, Lucian Iodache a reuşit o „dublă” pentru vâlceni, înscriind în minutele 32 şi 58, ultima oară din penalti. Cel de-al treilea gol al grupării noastre a fost semnat chiar de Florin Costea, golgheterul Seriei a IV-a, în minutul 72. De partea cealaltă, hunedorenii au punctat prin Dorin Burlacu (în minutul 24), Raul Ciucurescu (45) şi Alexandru Vasinc (47).

În minutul 3, Florin Costea a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă, iar Leo Săraru a înscris, dar Viitorul Dăeşti nu s-a ales nici cu penalti, nici cu gol!

Din păcate, aşa cum o arată şi numărul mare de goluri încasate în runda inaugurată a returului, echipa vâlceană nu şi-a reglat încă problemele din defensivă, din cauza cărora a pierdut numeroase puncte preţioase în tur.
Pe de altă parte, la Hunedoara, Viitorul Dăeşti s-au lovit din plin şi de prestaţia potrivnică a brigăzii de arbitri, care l-a avut la centru pe Ioan Boldea, din Ciuguzel (sat din comuna Lopadea Nouă – judeţul Alba). Prima fază litigioasă s-a consemnat în minutul 3, când au avut loc două erori consecutive. Prima oară, Florin Costea a fost faultat clar în suprafaţa de pedeapsă, dar arbitrul nu a dictat penaltiul de rigoare. Faza a continuat, iar Leo Săraru a urmărit mingea şi a înscris. Centralul a arătat atunci centrul terenului, după care a fost chemat la tuşă de asistenta Alina Voaideş (din Sibiu), care i-a semnalat faptul că jucătorul vâlcean se afla în ofsaid, aşa că golul a fost anulat.
CS Hunedoara a deschis scorul în minutul 24, iar Viitorul Dăeşti a restabilit egalitatea în minutul 32, după un şut splendid din acţiune, al lui Lucian Iordache, de la 35 de metri. Ardelenii au intrat totuşi la vestiare în avantaj, după ce au punctat, din nou, în minutul 45: la o lovitură de colţ, Raul Ciucurescu a profitat de o greşeală de marcaj a fundaşilor noştri şi a înscris cu capul: 2-1.

Hunedorenii au ratat un penalti la scorul de 3-2, iar pe final erau să şi piardă, dacă George Neacşu ar fi înscris pentru 4-3, singur cu portarul advers

Imediat după pauză, în minutul 47, s-a consemnat o nouă eroare în defensivă vâlceană: Adrian Bărbuţi i-a trimis o minge înapoi lui Costin Marinoiu, portarul vâlcean a vrut s-o preia, dar a călcat pe ea („gazonul a fost foarte bun” – potrivit afirmaţiilor antrenorului Gabriel Mangalagiu), aceasta a ajuns la atacantul gazdelor, Alexandru Vasinc, care nu a mai îndeplinit decât o simplă formalitate, înscriind în poarta goală: 3-1. În minutul 58, echipa vâlceană a beneficiat de o lovitură de la 11 metri, când Florin Costea a fost faultat, iar Lucian Iordache a transformat penaltiul: 3-2. După câteva minute, hunedorenii au avut şansa să se desprindă la 4-2 şi să închidă meciul, deoarece au beneficiat de un penalti pe care l-au ratat: din transversală, mingea s-a dus peste poartă.
Viitorul Dăeşti a continuat să preseze şi a reuşit să egaleze în minutul 77, chiar prin golgheterul Seriei a IV-a din Liga a III-a. Iniţial, a fost o centrare a lui Octavian Vasile (care a rămas servantul ideal din tur, când a fost „vinovat” de aproape jumătate dintre golurile marcate de echipa vâlceană), apoi o recentrare, iar Florin Costea a înscris cu sete, din faţa porţii, cu piciorul: 3-3.
Pe final, Viitorul Dăeşti a avut o ocazie imensă de a tranşa chiar meciul în favoarea sa. George Neacşu a scăpat singur cu portarul advers, s-a uitat la acesta, dar, tocmai când se pregătea să şuteze, un hunedorean a venit în viteză din spate şi l-a blocat. Astfel, s-a scris istoria acestui meci în care fiecare echipă se poate considera nedreptăţită de rezultatul de egalitate consemnat la final.
La Hunedoara, pentru Viitorul Dăeşti au evoluat următorii jucători: Costin Marinoiu – Octavian Vasile, Mihai Deaconescu (Vlad Mocioacă ’40), Adrian Bărbuţi, George Pătulea (Marian Roşianu ’25), Leo Săraru, Lucian Iordache, Gabriel Rizea, Cristinel Matei (Andrei Dima ’68), George Neacşu (Ştefan Paşoi ’90+2), Florin Costea.