Fotbal Național

Viitorul Dăeşti, Number One în Vâlcea! Sâmbăta aceasta, elevii lui Lucian Giurcă vor primi vizita Măgurii Cisnădie, la Fedeleşoiu

980Vizualizari

• meciul cu echipa sibiană va avea loc sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 15.00, pe Stadionul „Gheorghe Ciucioi”, de la Fedeleşoiu

Viitorul Dăeşti a rămas fără victorie în afara judeţului şi după etapa a 6-a a sezonului, dar este în continuare cea mai bine clasată echipă vâlceană din Liga a III-a, un lucru care nu e deloc surprinzător având în vedere lotul pe care formaţia primarului George Popolan îl are la dispoziţie.
După trei înfrângeri consecutive, care au dus şi la demiterea lui Gabriel Mangalagiu din funcţia de antrenor principal, gruparea de la Fedeleşoiu dă semne de revenire sub comanda lui Lucian Giurcă. La Petroşani, echipa vâlceană a bifat al treilea meci consecutiv fără înfrângere, după cele cu Vediţa Coloneşti – din Cupa României (încheiat cu 2-2 şi 6-5 la penaltiuri) şi FC Hermannstadt 2 – din Liga a III-a (câştigat cu 3-2, pe teren propriu).
Week-end-ul trecut, elevii lui Lucian Giurcă nu au putut profita însă mai mult de pasul greşit al formaţiei Măgura Cisnădie (0-1, pe teren propriu, cu Minerul Costeşti), pentru a se apropia la doar o „lungime” de podiumul clasamentului. Fotbaliştii de la Fedeleşoiu sunt în continuare la mare distanţă în spatele celor două formaţii sibiene aflate în fruntea ierarhiei (Viitorul Şelimbăr şi Gaz Metan Mediaş 2), care domină autoritar Seria 7.

Doar o victorie în faţa sibienilor le asigură un viitor mai bun fotbaliştilor dăeşteni

Săptămâna aceasta, dăeştenii vor disputa două meciuri tari pe teren propriu. După cel cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu, din turul 4 al Cupei României (de miercuri, 21 octombrie, de la ora 14.30), va urma partida cu Măgura Cisnădie, din etapa a 7-a a Ligii a III-a. Duelul de sâmbătă, 24 octombrie, de la ora 15.00, e decisiv pentru soarta echipei vâlcene, mai ales că Măgura Cisnădie se află la patru „lungimi” în faţă şi are un meci mai puţin jucat, cel cu CSM Deva, din deplasare.
Echipa sibiană vine cu orgoliul rănit la Fedeleşoiu, după eşecul de acasă, de vinerea trecută, aşa că elevii lui Lucian Giurcă trebuie să lupte din greu pentru cele trei puncte puse în joc. Vâlcenii nu iau în calcul decât victoria, singurul rezultat ce le-ar mai da dreptul să spere la o clasare pe locul 2 şi la participarea, mai departe, la barajele de promovare în Liga a II-a. Altfel, Viitorul Dăeşti îşi poate lua deja la revedere de la intrarea în play-off.