marți, mai 17, 2022
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti – patru înfrângeri, în cinci meciuri disputate cu CSM Slatina. Echipa de la Fedeleşoiu are, în continuare, prima şansă de calificare la barajul pentru Liga a II-a

173Vizualizari
Viitorul Dăeşti a pierdut meciul pe care l-a disputat vineri după amiază, în deplasare, în fieful echipei CSM Slatina. Elevii lui Ovidiu Burcă s-au impus la limită, cu scorul de 1-0, unicul gol fiind marcat de Dorin Toma, în minutul 40.
Acesta a fost cel de-al treilea duel din play-off-ul Seriei a VI-a şi cel de-al cincilea din ediţia actuală a Ligii a III-a între CSM Slatina şi Viitorul Dăeşti. Echipa din judeţul Olt este net superioară la capitolul rezultate directe, având patru victorii şi o remiză. Două succese au fost obţinute în sezonul regulat, ambele cu 2-0 (acasă şi în deplasare), iar alte două în play-off (cu 2-1 şi 1-0), de fiecare dată pe teren propriu. Singura partidă în care CSM Slatina n-a învins a avut loc în de-a doua parte a campionatului, la Dăeşti, când scorul final a fost 1-1, lidera clasamentului egalând chiar în ultimul minut, din penalti.

Vediţa Coloneşti „a mâncat jar” cu CSM Alexandria şi i-a făcut fericiţi pe Adi Popa & Co.

Deşi s-a înclinat din nou în fieful marii rivale din bătălia pentru promovare, gruparea de la Fedeleşoiu a rămas pe locul 2 în Seria a VI-a şi are în continuare 99 la sută şanse de calificare la barajele pentru Liga a II-a. Adi Popa & Co. au beneficiat din plin de faptul că Vediţa Coloneşti, care avea zero puncte acumulate în play-off până în prezent, „a mâncat jar” cu CSM Alexandria, în propriul fief. Iar din „mârţoagă” a devenit „cal înaripat” şi i-a administrat grupării din Teleorman o înfrângere pe care aceasta n-o va uita prea curând (0-1), mai ales că înseamnă, practic, ratarea prezenţei la barajul pentru promovare. CSM Alexandria a ratat chiar şi o lovitură de la 11 metri, în ultimul minut de joc, mingea fiind apărată de portarul George Stăncioaca!
În aceste condiţii, gruparea de la Fedeleşoiu o va însoţi pe CSM Slatina la barajul pentru promovare. Iar dacă ambele vor trece de fruntaşele Seriei a V-a (AFC Odorheiu Secuiesc şi FC Pucioasa), în semifinale, se vor reîntâlni apoi în finala pentru Liga a II-a, când sunt programate încă două meciuri, tur-retur, a căror ordine va fi stabilită prin tragere la sorţi de FRF, locurile ocupate acum în clasament nefiind importante.

Viitorul Dăeşti a pierdut la „masa verde” meciul cu CSM Alexandria, din runda inaugurală a play-off-ului. Cele două rivale se află la egalitate de puncte înaintea rundei finale

Săptămâna aceasta a început foarte prost pentru Viitorul Dăeşti, dar, până la urmă, s-a terminat bine, deşi formaţia de la Fedeleşoiu s-a întors din nou învinsă de la Slatina. Miercuri, 11 mai, a fost detonată „bomba” că echipa vâlceană a pierdut la „masa verde” meciul cu CSM Alexandria, din runda inaugurală a play-off-ului. Partida a avut loc pe stadionul din Zăvoi, chiar pe… 1 aprilie, de Ziua Păcălelilor, şi s-a încheiat la egalitate (1-1). Aceasta a fost omologată însă cu scorul de 3-0 în favoarea grupării din Teleorman, deoarece pentru Viitorul Dăeşti a evoluat un jucător care se afla în stare de suspendare. Samson Nwabueze avea patru cartonaşe galbene în „tolbă” înaintea duelului respectiv, nu trei – câte au crezut oficialii vâlceni – astfel că nigerianul trebuia să stea obligatoriu pe tuşă contra rivalei CSM Alexandria.
La mijloc a fost vorba de o eroare a staff-ului clubului de la Fedeleşoiu, care nu şi-a notat corect toate avertismentele din timpul sezonului (a fost omis un cartonaş galben încasat de Samson Nwabueze în minutul 90+7 al meciului cu ACSO Filiaşi, din deplasare), iar Comisia de Disciplină şi Etică din cadrul FRF s-a autosesizat şi i-a acordat toate cele 3 puncte grupării din Teleorman. Viitorul Dăeşti a pierdut punctul câştigat pe teren, iar CSM Alexandria şi-a mai adăugat încă două în cont, astfel că, înaintea rundei din acest week-end, cele două echipe se aflau la egalitate: 49-49.
Şi la fel au rămas şi după etapa de vineri, 13 mai, pentru că ambele pretendente la locul secund au fost învinse, avantajul fiind în continuare de partea echipei vâlcene, care are la îndemână calificarea la barajul pentru Liga a II-a. Condiţia este aceea ca Adi Popa & Co. să obţină un rezultat cel puţin identic cu teleormănenilor, în ultima rundă, când formaţia de la Fedeleşoiu va juca pe teren propriu cu Vediţa Coloneşti, iar CSM Alexandria o va înfrunta pe CSM Slatina, tot acasă. Dacă egalitatea de puncte se va consemna şi la final, Viitorul Dăeşti va fi superioară rivalei, datorită faptului că a avut un punctaj mai mare în sezonul regulat.