vineri, februarie 26, 2021
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti, primul succes pe teren propriu din actualul sezon al Ligii a III-a

453Vizualizari
Schimbarea antrenorului Gabriel Mangalagiu (în urma meciului catastrofal de la Gilortul Tg. Cărbuneşti, pierdut cu scorul de 2-5, după 0-4, la pauză!!!) a fost de bun augur pentru Viitorul Dăeşti. Miercuri, 7 octombrie, fotbaliştii primarului George Popolan au obţinut o calificare de senzaţie în turul 4 al Cupei României (după 2-2 în timpul regulamentar şi 6-5, la penaltiuri, cu Vediţa Coloneşti), astfel că vor aduce acum o echipă de Liga a II-a la Fedeleşoiu.
Săptămâna s-a încheiat perfect sâmbătă, 10 octombrie, cu o victorie la limită, dar foarte preţioasă, împotriva formaţiei FC Hermannstadt 2, în etapa a 5-a a Ligii a III-a. Jucătorii pregătiţi acum de Lucian Giurcă şi-au respectat blazonul şi s-au impus în faţa ardelenilor cu scorul de 3-2 (după 1-1, la pauză).

După 0-1, Radu Georgescu a restabilit egalitatea în minutul 34

Aşa cum era de aşteptat, Viitorul Dăeşti s-a instalat la cârma meciului cu FC Hermannstadt 2 încă din primele minute, dar primul gol a picat – surprinzător! – contrar cursului jocului, în poarta echipei noastre. În minutul 20, un sibian a blocat o minge aproape de mijlocul terenului, aceasta a ajuns la Adrian Şter, care a avansat spre careul vâlcenilor, pe partea dreaptă, şi a deschis scorul cu un şut de la circa 18 metri, din colţul suprafeţei de pedeapsă, sub transversală: 0-1.
Ardelenii s-au apărat eroic şi în continuare, dar n-au rezistat decât până în minutul 34, când Radu Georgescu a restabilit egalitatea. După o aruncare de la margine, mingea a ajuns la fostul fotbalist din Zăvoi şi din Treapt, care a reluat imparabil, din voleu, din 12-13 metri, fără speranţă pentru goal-keeper-ul advers: 1-1.

Robert Pîrvu (din penalti) şi Ion Marian au pecetluit victoria

Viitorul Dăeşti şi-a asigurat cele trei puncte puse în joc imediat după pauză, când a reuşit să înscrie de două ori consecutiv în decursul a doar 10 minute. Astfel, scorul a devenit 2-1 din minutul 47, după ce vâlcenii au beneficiat de un penalti chiar la prima fază de atac a reprizei secunde. După o pasă primită de la un coechipier, portarul advers a încercat să degajeze, dar l-a ţintit pe George Neacşu, venit la presing, mingea a rămas la atacantul echipei din Dăeşti, care a fost „cosit” apoi de goal-keeper-ul de la FC Hermannstadt 2. Lovitura de la 11 metri a fost transformată cu siguranţă de Robert Pîrvu, „şeptarul” de la Fedeleşoiu izbutind un gol important de la punctul cu var şi miercurea trecută, în „ruleta rusească” cu Vediţa Coloneşti, când a pecetluit practic calificarea vâlcenilor în turul 4 al Cupei României.
Formaţia antrenată de Lucian Giurcă s-a desprins la 3-1 în minutul 55, după un gol marcat de „decarul” Ion Marian (FOTO): „Butelie” a fructificat, cu un şut la firul ierbii, o centrare pe jos venită de pe partea stângă a atacului.

Dăeştenii au adunat şase puncte cu două echipe din „subsol”

Oaspeţii au redus din diferenţă în minutul 81, dintr-o lovitură de la 11 metri acordată de arbitrul de Liga I Adrian Ilyes (din Ploieşti – Prahova) din cauza unui fault în suprafaţa de pedeapsă. Penaltiul a fost executat perfect de Adrian Şter, în plasa laterală, astfel că deşi portarul vâlcean a ghicit colţul şutului mingea a intrat totuşi în „aţe”: 3-2.
Jucătorii de la Viitorul Dăeşti au avut experienţa necesară de a păstra avantajul de un gol până la final şi şi-au trecut în cont cea de-a doua victorie din acest sezon, dar prima pe teren propriu. Chiar dacă fotbaliştii primarului George Popolan au depăşit până acum doar două echipe din „subsol” (Minerul Costeşti şi FC Hermannstadt 2), şi acestea sunt victorii ce contează şi îi ajută să se ridice în clasament.