duminică, mai 9, 2021
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti, privată de încă două puncte din cauza unei noi greşeli de arbitraj: Becicherecu Mic a deschis scorul din ofsaid!

427Vizualizari

Pentru a doua oară consecutiv, Viitorul Dăeşti a fost privată de două puncte preţioase pe teren propriu, din cauza unei greşeli de arbitraj. În meciul precedent, de la Fedeleşoiu, cu LPS Cetate Deva (1-1), jucătorii antrenaţi de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă au fost sancţionaţi, aiurea, cu un penalti, din care hunedorenii au egalat. Sâmbăta trecută, cu Fortuna Becicherecu Mic, oaspeţii au deschis scorul în minutul 1, dintr-un ofsaid „clar ca lumina zilei”, lucru remarcat şi de reprezentantul echipei vâlcene, George Popolan.
„A fost un meci echilibrat în care, din nou, am avut aceeaşi problemă. Am luat gol foarte repede, dintr-un ofsaid mare în care se aflau doi jucători adverşi, când toţi fundaşii noştri s-au oprit. Totuşi, chiar dacă am fost conduşi încă din secunda 30, nu putem să dăm vina doar pe arbitraj pentru această remiză. Am egalat şi am condus cu 2-1, dar, apoi – nu ştim din ce cauză! – echipa noastră s-a retras în apărare, iar oaspeţii au înscris pentru 2-2. Nu trebuie uitat că, la 2-1, am avut două ocazii mari şi am trimis mingea de alte două ori în bară. Aşadar, puteam să tranşăm meciul în favoarea noastră, dar ne-am lovit de ghinion”, a precizat Popolan.

George Popolan: „Echipa are nevoie de mai multă atitudine şi de încredere!”

George Popolan crede că jucătorilor de la Viitorul Dăeşti le lipseşte încrederea în forţele proprii. „Jucăm bine, marcăm goluri, dar, din păcate, toate acestea nu se concretizează şi în mai multe puncte la sfârşitul meciului. Am pierdut 4 puncte cu Deva şi Becicherecu Mic, pe teren propriu, iar în etapa precedentă, la Chişineu Criş, am condus cu 1-0 până în prelungirile primei reprize, când am fost egalaţi în minutul 47. Până atunci, am jucat însă mai bine şi am fost clar peste adversari. Până la final, deşi arădenii au avut două ocazii, ne-au dat trei goluri şi au câştigat!”, a adăugat Popolan.
„O cauză a acestor căderi ar fi lipsa de concentrare din defensivă. Pe de altă parte, plătim tribut şi lipsei de atitudine şi de încredere a jucătorilor. La 2-1, trebuia să mergem peste adversari, să ne desprindem la 3-1, 4-1, nu să ne retragem în apărare. Nu le-a spus nimeni să se retragă, pur şi simplu, aşa cred că i-a dus jocul. Şi mai este şi teama aceea a echipei nou-promovate, lipsa de experienţă la acest nivel. Toţi jucătorii trebuie însă să înţeleagă că noi jucăm pentru victorie meci de meci, nu la egal. Am încercat mereu să le imprimăm lucrul acesta în minte”, a încheiat fondatorul echipei Viitorul Dăeşti, George Popolan.