luni, aprilie 12, 2021
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti, remiză cu LPS Cetate Deva (1-1), după un meci cu numeroase ocazii de gol

491Vizualizari

În cea de-a treia etapă din Liga a III-a, Viitorul Dăeşti a primit, pe teren propriu, vizita formaţiei LPS Cetate Deva. Din păcate pentru formaţia vâlceană, partida de sâmbătă, 7 septembrie, s-a încheiat doar la egalitate, 1-1, scor stabilit încă de la pauză. Meciul a fost presărat cu numeroase ocazii de gol (la ambele porţi), dar şi cu greşeli majore de arbitraj. Astfel, penaltiul din care oaspeţii au egalat a fost contestat vehement de oficialii de la Fedeleşoiu.

Rezultatul de la Fedeleşoiu, stabilit în prima repriză, din două penaltiuri

Jucătorii pregătiţi de Gabriel Mangalagiu şi Lucian Giurcă au condus cu 1-0, din minutul 10, după ce Robert Pârvu a înscris cu siguranţă dintr-un penalti, acordat pentru un fault în careul de 16 metri. Jucătorii lui Ştefan Nanu au restabilit însă egalitatea în minutul 36, tot dintr-o lovitură de la 11 metri, care a fost transformată, cu siguranţă, de Adrian Cîrstea. Arbitrul a dictat penaltiul pe motiv că tânărul portar Alex Marinoiu ar fi comis un fault în suprafaţa de pedeapsă. Iar asta spre disperarea oficialilor echipei vâlcene, care au susţinut răspicat că n-a existat niciun fel de contact între goal-keeper-ul de la Viitorul Dăeşti şi jucătorul de la LPS Cetate Deva.

Florin Costea a ratat singur cu portarul advers, în minutul 80

Repriza secundă s-a jucat pe contre, cu ocazii de ambele părţi. În minutul 53, oaspeţii au avut o şansă mare de a înscrie, dar Leo Săraru a scos mingea de pe linia porţii. În replică, în minutul 63, Florin Costea a ratat şi el o bună oportunitate, când a reluat cu capul, din 4 metri, o centrare de pe partea dreaptă, de puţin pe lângă buturile hunedorenilor. Vâlceanul Andrei Iana le-a dat la rândul său mari emoţii dăeştenilor, în minutul 73, când a expediat un şut periculos, dar Alex Marinoiu a fost la post.

Alex Manea, fostul goal-keeper de la Flacăra Horezu, eroul devenilor

Cea mai mare şansă de gol a echipei lui George Popolan i-a aparţinut lui Florin Costea şi s-a consemnat în minutul 80. „Cioară” a rămas singur cu portarul de la LPS Cetate Deva, în 6 metri, după o centrare perfectă a lui Octavian Vasile, dar şutul său năpraznic a fost respins miraculos de Alex Manea (care s-a pregătit toată vara cu Flacăra Horezu, înainte ca Robert Popa să revină în Treapt). Pe final de meci, tinerii fotbalişti antrenaţi de Ştefan Nanu au mai avut alte două ocazii uriaşe de a tranşa meciul în favoarea lor, însă le-a lipsit lucididitatea în faţa porţii dăeştene, iar duelul s-a terminat cu scorul de 1-1.
În acest meci, pentru Viitorul Dăeşti au evoluat următorii jucători: Alexandru Marinoiu – Octavian Vasile, Lucian Iordache, Ioan Săraru, Leo Săraru, Florian Pârvu, Gabriel Rizea, Andrei Dima (Robert Talpoş ’36), Ion Marian (George Neacşu ’74), Ştefan Paşoi (Marian Roşianu ’60), Florin Costea.

Andrei Iana, evoluţie bună pentru echipa antrenată de Ştefan Nanu

De partea cealaltă, pentru LPS Cetate Deva, au evoluat şi cei trei vâlceni din lot: Andrei Iana (care a avut o evoluţie bună, el fiind urmărit atent, de pe margine, chiar de tatăl său, comisarul de poliţie, Cosmin Iana), Bogdan Ţoiu şi Darius Preda (intrat abia spre final). Fratele ultimului dintre aceştia, Sebastian Preda, a jucat pentru Flacăra Horezu, în meciul de la Tg. Cărbuneşti, unde şi-a trecut în cont şi primul gol în Liga a III-a. Costin Roncea nu a putut juca pentru Deva din cauza unei accidentări.