Fotbal Național

Viitorul Dăeşti, singură echipă din Vâlcea care s-a impus în acest week-end în Liga a III-a. Gabi Precup a marcat un euro-gol!

564Vizualizari
După două etape în care a evoluat pe stadionul din Zăvoi (cu Flacăra Horezu şi Gilortul Tg. Cărbuneşti), Viitorul Dăeşti a disputat, în această după amiază, primul meci din 2021 pe terenul de la Fedeleşoiu. Adi Popa & Co. au înfruntat-o pe CSM Jiul Petroşani, echipă clasată pe o poziţie inferioară în ierarhia Seriei 7 din Liga a III-a.
Revenirea acasă a fost de bun augur pentru fotbaliştii de la Viitorul Dăeşti, care au obţinut o victorie fără emoţii, cu scorul de 4-1 (după 2-1, la pauză). Vâlcenii au bifat astfel cel de-al doilea succes la rând, după izbânda din etapa precedentă, din deplasare, 3-2, cu FC Hermannstadt 2.

CSM Jiul Petroşani a condus cu 1-0, după ce a marcat la jumătatea primei reprize

Meciul a început într-o notă de tatonare, dar, încet-încet, Viitorul Dăeşti a pus stăpânire pe joc şi a fost mai prezentă în jumătatea adversă de teren şi şi-a creat şi câteva ocazii de gol, în căutarea deschiderii scorului. Contrar aşteptărilor, oaspeţii au fost însă cei care au dat lovitura, în minutul 25. După o degajare din aut de poartă, balonul a depăşit jumătatea terenului, a fost recuperat de un petroşănean, la 35 de metri, acesta a făcut câţiva paşi şi a şutat de la distanţă spre buturile vâlcene, la semiînălţime. Mingea a lovit pământul chiar în faţa portarului, iar acesta n-a reuşit decât s-o respingă în faţă. Niciunul dintre fundaşii vâlceni n-a avut însă nicio reacţie, iar Moise Bădărău a ţâşnit şi a înscris din 8 metri: 0-1.
N-a fost însă decât un foc de paie, iar asta deoarece Viitorul Dăeşti a replicat imediat şi s-a năpustit furibund spre buturile adverse, reuşind să egaleze extrem de repede. Astfel, în minutul 29, vâlcenii au profitat din plin de o gafă monumentală a unui jucător de la CSM Jiul Petroşani, care a trimis aiurea o pasă înapoi, fără adresă. Mingea a ajuns la George Neacşu, care a rămas singur cu portarul advers şi l-a învins pe acesta, de la 14-15 metri, cu un şut la firul ierbii: 1-1.
Eforturile din ofensivă ale fotbaliştilor de la Fedeleşoiu au fost răsplătite cu un nou gol cu puţin timp înainte de pauză, mai precis în minutul 43. După o acţiune prelungită de atac, un coechipier i-a aşezat mingea experimentatului Gabi Precup (FOTO – la minge), la aproape 30 de metri de poartă, iar „decarul” de la Viitorul Dăeşti a prins un şut de senzaţie, din voleu, direct în vinclul porţii adverse: 2-1.

După 2-1 la pauză, Viitorul Dăeşti a înscris încă două goluri în cel de-al doilea mitan

În repriza secundă, vâlcenii au mai marcat alte două goluri şi au obţinut o victorie fără emoţii, aşa cum era şi normal, de altfel. În minutul 55, Viitorul Dăeşti a înscris prin Robert Pîrvu, care a transformat cu siguranţă un penalti, acordat după ce un jucător vâlcean a fost faultat în suprafaţa de pedeapsă. Spre deosebire de meciul anterior de acasă, cu Gilortul Tg. Cărbuneşti, din urmă cu două săptămâni, care a avut loc însă în Zăvoi şi s-a încheiat la egalitate (1-1), când „şeptarul” de la Fedeleşoiu a ratat, şutând peste transversală, de această dată execuţia sa a fost cu totul alta. Robert Pîrvu l-a fentat pe goal-keeper-ul hunedorean, care a plonjat în colţul stâng al porţii, şi a şutat în partea opusă: 3-1.
Rezultatul final a fost stabilit de Alin Bunescu, în minutul 77. Lansat în adâncime chiar de… portarul echipei vâlcene, care a degajat mingea din propria suprafaţă de pedeapsă, „Vrăjeală” a pătruns în careul de 16 metri având un huneodorean în spate, dar a rezistat cu balonul la picior şi a şutat pe jos, din 10-11 metri, pentru 4-1.
După această nouă victorie concludentă, Adi Popa & Co. au acumulat 21 de puncte, dar distanţa faţă de locul secund rămâne la fel de mare ca şi înaintea etapei (opt „lungimi”). Iar asta deoarece şi vicelidera Măgura Cisnădie (pe care Viitorul Dăeşti o va întâlni în runda următoare, în deplasare) s-a impus astăzi categoric, în Zăvoi, în faţa formaţiei Minerul Costeşti (cu scorul de 8-0 !!!).