joi, februarie 29, 2024
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti, victorie în deplasare în faţa echipei Vediţa Coloneşti, în cel de-al patrulea amical din această iarnă

1.05KVizualizari
Astăzi, la ora prânzului, Viitorul Dăeşti a disputat un nou meci amical. De această dată, Adi Popa & Co. au înfruntat, în deplasare, echipa Vediţa Coloneşti (clasată pe locul 2 în Seria 5 din Liga a III-a, la doar un punct în spatele liderei ACSO Filiaşi), în faţa căreia s-au impus la limită, cu scorul de 2-1 (după 2-0, la pauză).

Samson Nwabueze a deschis scorul în minutul 5, iar George Neacşu a majorat diferenţa în minutul 43

Fotbaliştii de la Fedeleşoiu au început meciul mai bine şi şi-au creat prima ocazie de gol în minutul 3, prin George Neacşu, dar portarul echipei din judeţul Olt, Florin Şerban, a blocat de două ori şuturile expediate din interiorul careului de atacantul vâlcean. Peste doar două minute, goal-keeper-ul gazdelor n-a mai avut însă ce face, iar Viitorul Dăeşti a deschis scorul prin Samson Nwabueze: 0-1.
Vediţa Coloneşti a avut apoi o perioadă bună de joc şi şi-a creat două ocazii de a egala. Prima dintre acestea – în minutul 17, prin Marian Coman, care a pătruns pe partea dreaptă, dar Costin Marinoiu a fost la post. În minutul 38, tânărul portar vâlcean a avut alte două intervenţii salvatoare la şuturile lui Robert Stancu şi Andrei Truşescu.
Până la urmă, echipa de la Fedeleşoiu a intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri. În minutul 43, George Neacşu a profitat de o gafă a portarului Florin Şerban, care a alunecat şi a ratat intervenţia la o fază simplă, iar atacantul de la Viitorul Dăeşti a înscris în poarta goală: 0-2.

Vediţa Coloneşti a redus din handicap în minutul 70, prin Nicolae Ruţă

Fotbaliştii din judeţul Olt au mai avut o mare ocazie de gol şi imediat după pauză, mai precis în minutul 55, când mijlocaşul Nicolae Ruţă a şutat din colţul careului de 16 metri, dar portarul de la Viitorul Dăeşti a respins mingea. Acelaşi Ruţă a reuşit să reducă din handicap în minutul 70, când a marcat un gol de kinogramă, direct din corner: 1-2. Peste alte două minute, tot Nicolae Ruţă a avut golul egalării în bocanc, dar a ratat.
Ultima ocazie a aparţinut echipei de la Fedeleşoiu şi l-a avut în prim-plan tot pe George Neacşu, care a trimis un şut-centrare în suprafaţa de pedeapsă, dar niciun jucător vâlcean n-a fost atent, pentru a trimite mingea în plasă, astfel că meciul s-a încheiat cu victoria la limită a formaţiei antrenate de Adrian Popa.
Viitorul Dăeşti a început acest duel în următoarea alcătuire: Costin Marinoiu – Octavian Vasile, Vlad Mocioacă, Cristian Munteanu, Samson Nwabueze, Adrian Popa, Lucian Iordache, Gabriel Precup, Radu Georgescu, Sebastian Preda, George Neacşu.

Toamna trecută, Viitorul Dăeşti a obţinut o victorie importantă în faţa echipei Vediţa Coloneşti, în turul 3 al Cupei României

Aşa cum se cunoaşte, Vediţa Coloneşti este o mai veche cunoştinţă a echipei Viitorul Dăeşti. Toamna trecută, pe 7 octombrie, cele două grupări s-au înfruntat şi în turul 3 al Cupei României. Meciul a avut loc pe stadionul de la Fedeleşoiu şi s-a încheiat la loteria penaltiurilor. După 2-2 în timpul regulamentar de joc (cu două goluri marcate in extremis de George Neacşu, în minutele 89 şi 90+4), fotbaliştii pregătiţi la vremea respectivă de Lucian Giurcă s-au impus la loviturile de departajare, cu scorul de 4-3.
Interesant este faptul că, în urmă cu exact un an, pe 29 februarie 2020, Vediţa Coloneşti şi Viitorul Dăeşti s-au duelul de asemenea într-un meci amical, pe stadionul din Bradu (judeţul Argeş). Atunci, jucătorii din judeţul Olt şi-au trecut în cont victoria, cu scorul de 3-2, pentru formaţia vâlceană ambele goluri fiind înscrise de Florin Costea.

Una rece, alta caldă – pentru fotbaliştii de la Fedeleşoiu, în această săptămână. Marţi, 23 februarie, Adi Popa & Co. au pierdut cu Minerul Costeşti

Meciul amical cu Vediţa Coloneşti, din deplasare, a fost cel de-al doilea pe care Viitorul Dăeşti l-a disputat în această săptămână. Astfel, marţi, 23 februarie, Adi Popa & Co. au înfruntat-o, într-o altă partidă de pregătire, şi pe colega de serie, conjudeţeana Minerul Costeşti. Duelul a avut loc pe stadionul din comuna Buneşti.
Chiar dacă în jocurile oficiale din acest sezon, echipa de la Fedeleşoiu s-a impus net, cu 5-0 în Cupa României (pe Stadionul „Municipal”, din Rm. Vâlcea), cu 2-0 (tot în Zăvoi) şi cu 4-1 (la Fedeleşoiu) – în Liga a III-a, de această dată, victoria a revenit, surprinzător, „ortacilor”. Formaţia pregătită de Marius „Ţeţe” Vlădoi a învins cu scorul de 2-1 (după 1-1, la pauză).
Minerul Costeşti a marcat prima oară prin Ionuţ Vladu (din penalti), dar adversarii au egalat tot în urma unei lovituri de la 11 metri, prin Robert Pîrvu, care a trimis mingea în poartă după ce bravul Marius „Ţeţe” Vlădoi (care şi-a aniversat pe teren împlinirea a 50 de ani, chiar marţi, 23 februarie) a respins iniţial şutul fotbalistului de la Viitorul Dăeşti. În repriza secundă, Denis Negoiţă a punctat decisiv pentru trupa din comuna administrată de primarul Toma Peştereanu.