joi, februarie 29, 2024
Fotbal Național

Viitorul Dăeşti vs. CSM Alexandria, finala pentru Liga a II-a. Primul meci se dispută sâmbăta aceasta, la Fedeleşoiu

367Vizualizari
Aflată în cel de-al patrulea sezon de Liga a III-a, Viitorul Dăeşti a bifat – săptămâna trecută – cea mai mare performanţă la nivel naţional, prin calificarea în finala pentru accedere în eşalonul superior. La începutul lunii iunie, echipa de la Fedeleşoiu ar putea chiar să depăşească această realizare, printr-o promovare istorică în Liga a II-a.
Pentru a face saltul în divizia secundă, Cristi Munteanu şi colegii săi trebuie să treacă însă de CSM Alexandria, vechea rivală a vâlcenilor din acest campionat. Echipa din judeţul Teleorman a avut parte de un sezon de senzaţie, atât în Liga a III-a (unde practic a defilat în Seria 6, pe care a câştigat-o detaşat, cu 16 puncte avans faţă de Viitorul Dăeşti), cât şi în Cupa României (unde a fost una dintre cele două grupări din ultimul eşalon naţional care a evoluat în grupe, fază organizată în premieră în actuala ediţie a competiţiei KO, obţinând şi un rezultat de senzaţie: 2-2, pe teren propriu, cu viitoarea campioană, Farul Constanţa). Elevii lui Ştefan Odoroabă vor porni cu prima şansă în această „dublă”, având în vedere că s-au clasat pe o poziţie superioară în Seria 6, iar în plus au fost şi superiori în meciurile directe cu Viitorul Dăeşti. Dar, în fotbal, mingea e rotundă, cum se spune, şi se poate întâmpla orice, mai ales când se joacă pentru un obiectiv de important.
Conform tragerii la sorţi organizată de FRF, primul meci dintre Viitorul Dăeşti şi CSM Alexandria va avea loc sâmbătă, 3 iunie, de la ora 18.00, la Fedeleşoiu. Ulterior, cele două echipe se vor înfrunta din nou miercuri, 7 iunie, de la ora 17.30, de această dată în fieful teleormănenilor.