Fotbal Județean

Viitorul fotbalului judeţean rămâne sub semnul întrebării! Într-o singură lună, o echipă care a activat în Liga a IV-a a cheltuit 6500 de lei pe testele de Covid-19. Oare câte cluburi din Vâlcea vor putea să suporte această sumă din toamnă?

708Vizualizari
Fotbalul judeţean s-a aflat într-o pauză forţată din luna martie a anului trecut, după ce a izbucnit pandemia de Covid-19. În această primăvară, după aprobarea testelor antigenice rapide, în locul celor RT-PCR, AJF Vâlcea a organizat totuşi o competiţie restrânsă, cu doar patru echipe, pentru desemnarea reprezentantei judeţului la barajele de promovare în Liga a III-a. Din toamnă, se speră că lucrurile vor sta cu totul altfel, iar în campionate vor putea participa mai multe formaţii, pentru a se alcătui măcar două eşaloane valorice.
Este greu de crezut însă că se va întâmpla acest lucru, dacă e să luăm în calcul câţi bani au cheltuit fiecare dintre cele patru echipe care au activat recent în Liga a IV-a. Astfel, strict pentru testele săptămânale de Covid-19 ale jucătorilor şi oficialilor, fiecare club a consumat, în total, nu mai puţin de 6500 de lei. Cam cât bugetul pe jumătate de an al unei echipe de Liga a V-a din sezoanele precedente! Conform protocolului medical impus de FRF, în cazul în care un jucător sau membru al staff-ului a fost depistat pozitiv, acesta a fost retestat obligatoriu. Dar nu cu teste antigenice rapide, ci cu RT-PCR, ceea ce a mărit cheltuielile.

Echipele au fost nevoite să suporte şi testele de Covid-19 ale oficialilor AJF

La testele de Covid-19, se adaugă baremurile pentru arbitri şi observatori, care au costat echipele câte 840 de lei pe meci (deci, în total, 2520 de lei pentru cele trei partide de pe teren propriu). FRF a decis ca şi testele arbitrilor să fie suportate tot de către echipe, iar baremurile au crescut considerabil. Aşadar, după ce au primit câte 4000 de lei pe perioada pandemiei, în fiecare lună, arbitrii au beneficiat de un nou bonus, de această dată din partea FRF, şi anume, să aibă parte de teste de Covid-19 la zi, pe banii echipelor.
Celelalte cheltuieli pe care echipele au fost nevoite să le suporte sunt legate de amenzi, taxe, deplasări la meciuri, mese, dar şi salarii pentru jucători, acolo unde a fost cazul, care au costat alte câteva mii de lei. În consecinţă, dacă e să facem un calcul simplu, pentru o singură lună de fotbal, o echipă din judeţ ar trebui să aibă la dispoziţie cel puţin 10 mii de lei. Oare câte cluburi din Vâlcea vor putea să suporte lunar această sumă din toamnă?
Aşa cum a declarat şi Dumitru Drăgănescu, preşedintele echipei Forestierul Romani, singura şansă pentru reluarea campionatelor e legată de eliminarea totală a testelor de Covid-19, altfel, fotbalul judeţean va mai rămâne doar o amintire frumoasă…