vineri, decembrie 1, 2023
Diverse

Viitorul Mateeşti, înfrângere nemeritată cu Minerul Costeşti, în Liga a IV-a. „Au fost două erori de arbitraj!”. Vezi VIDEO!!! Cosmin Roşia a înscris direct din corner!

451Vizualizari
Sâmbătă, 18 noiembrie, Viitorul Mateeşti a făcut un joc foarte bun cu Minerul Costeşti în deplasare, dar la final a fost nevoită să se recunoască învinsă. Partida s-a încheiat cu 5-4 pentru „ortaci” (după 2-2, la pauză), pentru echipa din localitatea administrată de Cosmin Anghelescu punctând Bogdan Spătaru, Alex Cincă, Cosmin Roşia şi Mihail Kerăscu (zis „Mierlă”). Fără îndoială, golul meciului a fost semnat de Cosmin Roşia, care a înscris direct din corner! La final, primarul din Mateeşti a declarat că înfrângerea echipei sale este nemeritată şi a acuzat prestaţia brigăzii de arbitri condusă de arbitrului de centru Ionuţ Taifas. „Două erori grave au viciat rezultatul final”, a susţinut Cosmin Anghelescu.

Cosmin Anghelescu: „Minerul Costeşti a marcat dintr-un ofsaid de 2 metri şi a primit un penalti gratuit, pe final”

„Am făcut un joc bun, le-am dat gol şi direct din corner, prin Cosmin Roşia, dar degeaba! Marea supărare – şi nu doar a mea, ci şi a jucătorilor – este că am plecat acasă fără niciun punct. Din păcate, din nou, am avut probleme cu arbitrajul. Din când în când, ne trezim cu o brigadă de arbitri care pur şi simplu te face să te laşi de fenomen. Au fost greşeli de parcă acum s-ar fi apucat de arbitraj! În primul rând, Minerul Costeşti a înscris un gol dintr-un ofsaid clar, de 2 metri şi ceva, când de la tuşă nu s-a ridicat fanionul, centralul a lăsat faza să continue, iar adversarii au marcat. Nu ştiu ce s-a întâmplat atunci, arbitrii n-au fost deloc atenţi. Toţi oamenii prezenţi la stadion, inclusiv de la alte echipe, au spus că am avut dreptate şi că a fost ofsaid clar. În al doilea rând, spre finalul partidei, Minerul Costeşti a primit un penalti gratuit! Am avut pe cineva în spatele porţii, care a filmat faza, şi se vede clar că portarul nostru a plonjat la picioarele atacantului, a deviat mingea cu mâinile, fără să-l atingă pe jucător, iar în acel moment adversarul s-a prăbuşit în careu şi s-a dat «11 metri». Nu credeam că se poate aşa ceva, cele două goluri au viciat rezultatul final, pentru că au fost marcate în urma unor mari erori de arbitraj! În acest meci, Minerul Costeşti a primit două penaltiuri, pe primul chiar în startul partidei, în primul minut, când adversarii ne-au luat tare, din două pase au ajuns în careu, iar fundaşul nostru l-a faultat pe atacantul lor din alunecare. Am recunoscut atunci că a fost «11 metri» clar, nu am avut ce să contestăm. Dar penaltiul din final a fost dubios”, a afirmat Cosmin Anghelescu.

Cosmin Anghelescu: „Nu am pierdut doar 1 punct, ci pe toate trei! Am fi meritat din plin victoria!”

„Puteam să conducem şi cu 11-10, meciul s-ar fi terminat 12-11 pentru Minerul Costeşti! Asta a fost impresia mea după această partidă! De fiecare dată când ne aflam în avantaj, arbitrii îi aduceau din nou în joc pe adversari! Am mai spus-o, putem să luăm bătaie şi cu 10-0, ridicăm mâna şi spunem «asta ne e valoarea!». Dar, când noi conducem, tu, arbitru, trebuie să faci în aşa fel încât să-i ajuţi pe adversari să câştige!? Cum poţi să nu vezi un ofsaid clar şi să dai un penalti gratuit!? Oricine mai greşeşte, se întâmplă erori, n-ai fost atent, te-a depăşit faza şi meciul a curs în continuare, dar nu când vine vorba de goluri. În aceste condiţii, nu pot să spun decât că am pierdut 3 puncte pe care le-am fi meritat din plin. Nu doar unul, ci trei! Nu doar că meritam egalul, ci chiar victoria! Păi, normal că se demoralizează jucătorii, când văd asemenea erori. Noi ne-am dat şi sufletul pe teren, am făcut tot ce am putut, dar tot am pierdut, că aşa au decis arbitrii! Au fost meciuri la rând când totul a decurs bine, arbitrajele au fost ok, am pierdut şi n-am zis nimic. Dar când se întâmplă greşeli mari, nu pot să tac. Repet, mai sunt erori, dar să nu analizezi cum trebuie o fază, să nu vezi că portarul a lovit mingea şi i-a schimbat traiectoria, şi să dai un penalti gratuit, nu credeam că e posibil!”, a încheiat primarul din Mateeşti.