miercuri, iulie 28, 2021
Fotbal Național

Viitorul Şelimbăr a avut un parcurs de senzaţie în turul Ligii a III-a (9 victorii în 9 meciuri), dar nu e deloc sigură de promovare

260Vizualizari
Viitorul Şelimbăr a terminat turul Ligii a III-a cu punctaj maxim (9 victorii în 9 meciuri), fiind de departe, mare favorită la locul 1 în Seria 7. Echipa sibiană are un lot alcătuit din mulţi jucători cu experienţă la nivelul eşaloanelor naţionale (Alexandru Curtean, Daniel Tătar, Bogdan Vişa, Alexandru Neacşa, Adrian Cîrstean, iar antrenor este fostul fotbalist Florin Maxim, cu vechi ştate de serviciu în Liga I).
În pofida parcursului impecabil, Viitorul Şelimbăr nu este deloc sigură de promovare, pentru că FRF a schimbat sistemul, iar prima clasată nu mai ajunge automat în Liga a II-a, ci mai trebuie să treacă ulterior, după desfăşurarea sezonului regulat, prin „furcile caudine” ale unui play-off. Atunci când primele două clasate din Seria 7 se vor duela cu fruntaşele din Seria 8, în sistem încrucişat: locul 1 Seria 7 cu locul 2 Seria 8 şi locul 1 Seria 8 cu locul 2 Seria 7. Meciurile vor avea loc tur-retur, iar învingătoarele vor disputa apoi finala pentru Liga a II-a, tot în dublă manşă.
E posibil ca în cazul în care se vor impune în semifinale, două echipe din aceeaşi serie să se întâlnească ulterior în finala play-off-ului. Astfel, din cele 20 de formaţii ce alcătuiesc Seriile 7 şi 8, iar ulterior, din cele patru care vor evolua la barajele de promovare, va face saltul în Liga a II-a doar o singură grupare.

Seria 8 este alcătuită din echipele pe care Horezu şi Dăeşti le-au înfruntat în sezonul trecut

De precizat este faptul că Seria 8, cu care echipele din Seria 7 se vor împerechea, este alcătuită din formaţiile cu care Flacăra Horezu şi Viitorul Dăeşti s-au duelat în sezonul trecut al Ligii a III-a. În prezent, după nouă runde, lideră e Şoimii Lipova (21 de puncte), iar locul 2 este ocupat de Crişul Chişineu-Criş (20), care are însă un meci mai puţin jucat, restanţa cu Progresul Pecica, din deplasare. Acesta a fost amânat din pricina cazurilor de Covid-19 de la formaţia din Pecica şi a fost reprogramat pentru miercuri, 11 noiembrie, aşa că Chişineu-Criş poate urca pe prima treaptă.
Pe poziţiile următoare în ierarhia Seriei 8 se află ACS Poli Timişoara (19 puncte), ACS Ghiroda şi Giarmata Vii (15), CSC Dumbrăviţa (13) şi Progresul Pecica (12). Aceasta din urmă are chiar două meciuri restanţă, pe lângă cel cu Crişul Chişineu-Criş fiind vorba şi de partida cu Fortuna Becicherecu Mic (ultima clasată, cu doar 1 punct în cont), aşa că ar putea face un salt de câteva locuri în clasament în cazul unor rezultate pozitive.
Sursă foto: Facebook Viitorul Şelimbăr